silentvoice okuma durumu: Çavdar Tarlasında Çocuklar

silentvoice, Çavdar Tarlasında Çocuklar kitabının 30/198. sayfasında.

11 yıl, 10 ay      4 Yorum/Yorum Yaz      0 kişi beğenmiş.

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 4 arası yorum gösteriliyor, toplam 4 yorum.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Çok okunan kitaplardan bende uzak durmaya çalışırım ancak bu kitap her dönem çok okunan kitaplardan yani "ölümsüz" diyebileceğimiz türden.Herkesin beğenisi farklı tabiki,kitap biraz bıçak sırtı ya hiç beğenilmiyor yada takıntı düzeyinde beğeniliyor.Örneğin John Lennon'u öldüren kişinin yelek cebinde bu kitap bulunmuş,Kenedy'i öldüren kişide Holden hayranı,garip bir çok durum var kitapla ilgili.Franny ve Zooey bana kalırsa kusursuz bir kitap,Salinger'in yazdıklarının en iyisiydi bence.

11 yıl, 9 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Kitabı bitireli birkaç gün oldu. Öncelikle, akıcı bir dili var bu da kitabın kolay okunmasını sağlıyor. Holden'in kardeşi Phoebe ile olan ilişkisini ve bazı insanlar konusunda yaptığı tespitleri ve düşüncelerini beğendim. Ama, genel olarak bakınca sıkıldığım yerler çok oldu, bu nedenle çok severek okuduğum bir kitap olmadı. Sanırım böylece ben de, kitabı tavsiye ettiğiniz ama beğenmemiş kişilerin tarafına katıldım :D

Franny ve Zoey'i aldım, bir de ona okuyacağım bakalım. Zaten, böyle çok okunan ve okunması gerekli kitaplar tarzı listelere girmiş kitaplar içinde beğendiklerim çok nadir çıkıyor. Yüzyıllık Yalnızlık kitabını da çok tavsiye etmişlerdi, fakat onu da beğenmemiştim. Belki de bende problem var :)

11 yıl, 9 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Biraz yavaş ilerliyorum ama biter bitmez fikrimi söylerim. Bazen birinin beğendiği bir kitabı bir başkası beğenmeyebiliyor, herkesin beklentisi ve zevkleri farklı olduğundan sanırım.

11 yıl, 9 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

kitabı bitirince yorumunuzu merak ediyorum,en az on beş kişiye bu kitabı tavsiye etmiştim ama hiçbiri beğenmemişti.Kitapı 5 kez okudum, kendimi bazen "Komplo Teorisi" filmindeki Mel Gibson gibi hissediyorum.

11 yıl, 10 ay     
« geri ileri »