Gözyaşları ve Azizler
CIORAN, bir inanç krizinin sonucu olan Gözyaşları ve Azizler’de, insanın derinliklerine, hatta uçurumlarına iniyor ve kendi deyimiyle gözyaşlarının kaynağını araştırıyor. Orada azizler ve azizelerle birlikte Bach’ı, Mozart’ı, Van Gogh’u, Dostoyevski’yi, Rilke’yi, Mevlâna’yı ve Şems’i buluyor. Sonra acının, ölümün, yalnızlığın, şüphenin ve umutsuzluğun doruklarına ulaşıyor yeniden. Belki de bu yüzden, tüm çelişkileri ve aşırılıklarıyla "Cioran’ın en çok Cioran olduğu kitap" olarak tanımlanıyor Gözyaşları ve Azizler. “Ben hiç ağlamadım çünkü gözyaşlarım düşüncelere dönüştü. Ve düşünceler gözyaşları kadar acı vermez mi,” diye soran Cioran’ın Gözyaşları ve Azizler’ini İsmail Yerguz’un çevirisi ve Cioran’ın yarım asır sonra “acımasızca budadığı” kısımlardan oluşan bir seçki ile birlikte sunuyoruz.
Baskılar1
Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puanlama
Yorumlar(1)
Tüm puanları gör (1)Dinler, Tanrı, azizler, gözyaşları, müzik, yalnızlık, ölüm ve daha bir sürü konu hakkında etkili düşüncelerin ve ifadelerin yer aldığı bir kitap. Şimdi Cioran'ın neden Çürümenin Kitabı isimli bir eserinin olduğunu daha iyi anlıyorum, her ne kadar henüz okumamış olsam da.
Benzer Kitaplar

Mahkeme Kitap

Aşk İmiş Her Ne Vâr Âlemde / Aşka Dair Seçilmiş Mısralar ve Beyitler 1417-1950

Everest My Lord - İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar

Konuş, Hafıza

Siyaset Arayışı

Edebiyat Yazıları
Günışığı Kapısı

Çağdaş Arap Aşk Şiirleri Antolojisi

Pasifik`e Karşı Bir Bent

Roman ve Yaşam Eleştiri Günlüğü III (1991-1992)

