Eser· Kitap

Camille Claudel Bir Kadın

7.0/10(7)

Akıl hastanesi! Evim diyebileceğim bir yere sahip olma hakkım bile yok! Onların keyfine kalmış işim! Bu, kadının sömürülmesi, sanatçının ölesiye ezilmesi... Mahsus kaçırdılar beni, onlara tıkıldığım yerde fikir vereyim diye; yaratıcılıklarının ne kadar sınırlı olduğunu biliyorlar çünkü. Kurtların kemirdiği bir lahana gibiyim şimdi, yeni filizlenen her yaprağımı büyük bir oburlukla mideye indiriyorlar... Bilmiyorum, kaç yıl oldu buraya kapatılalı, ama tüm hayatım boyunca ürettiğim eserlere sahip çıktıktan sonra şimdi de kendilerinin hak ettikleri hapishane hayatını bana yaşatıyorlar... Bütün bunlar Rodinin şeytani başının altından çıkıyor. Kafasında bir tek düşünce vardı zaten; kendisi öldükten sonra benim sanatçı olarak atılım yapıp onu aşmam; bunu engellemek için de, yaşarken olduğu gibi ölümünden sonra da ben hep mutsuz kalmalıydım... Her bakımdan başarıya ulaştı işte! Bu... Bu esaretten çok sıkılıyorum... Villeneuvee hiç dönemeyecek miyim, Paul?

Baskılar1

Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.

Camille Claudel Bir Kadın

Camille Claudel Bir Kadın

Everest Yayınları

450 sayfa2011-01-01

Düzenleme Geçmişi

Yükleniyor...

Puanlama

7.0/ 10
7 puan
10
1
9
1
8
2
7
1
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
1
Eela· Camille Claudel Bir Kadın
6/1005.06.2018

Yazarın sürekli yapıyor, geliyor diye yazmasını kısaca edebi dilini sevemedim. Bunun yanında Camille Claudel' in çılgın, yaratıcı, hüzünlü yaşamını tanımak güzeldi.

Benzer Kitaplar