Eser· Kitap

Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

8.2/10(75)

Aşka en çok çaresizlerin mi ihtiyacı vardır?İki çaresiz, yalnız, eksik ve kırgın yürek aynı topraktan olmalarına rağmen... yazgılarına yenik düşüp, farklı cephelerde yer alır. Baz devletin derinliklerinde, yalancı bir geçmişle beslenmiş bir komutan, Kevok, üniversiteyi bırakıp sevdiğinin ardı sıra dağları mekan tutan idealist bir genç kız. Ve bununla birlikte akıp giden, bir halkın makus talihi ve gelecek işaretleri. Yazgıları, onları en umulmadık zamanda buluşturup ölüme yolcu eder.

Baskılar2

Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.

Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

İthaki Yayınları

356 sayfaISBN 97897527323222015-04-01
Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

İTHAKİ YAYINLARI

358 sayfa2006-01-01

Düzenleme Geçmişi

Yükleniyor...

Puan dağılımı

8.2/ 10
75 puan
10
18
9
22
8
16
7
8
6
5
5
3
4
1
3
2
2
0
1
0

Yorumlar(25)

10/1009.06.2015

Baskı: Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

"Çünkü aşk, umutsuz ve çaresizlerin düşüdür. Çünkü aşk, güçlüklerle yüz-yüze yaşayan insanların düşüdür." Toprağa düşecekler,Baz bunu biliyor,toprağa düşerken doğa türkülerini söylemeye devam edecek. Bu türküler kefenleri olacak, onları sarıp sarmalayacak. “Aşk bir kaçıştır, insanın sığındığı bir sığınak; yüreği yaralı olanların, çaresizlerin kurduğu bir hayaldir aşk”

10/1007.12.2013

Baskı: Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

beğendiğm bir kitap. aşk ve inanç

10/1025.11.2013

Baskı: Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

mükemmeldi... Kürt edebiyatında olması müthiş güzel...

8/1004.09.2013

Baskı: Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

jitem'ci ahmet cem ersever 'in ve gerilla sevgilisinin hikayesini kurgulayarak konu alan güzel bir kitap.Bu ülkenin ne halde olduğunu ve ne acılar çekildiğini gözler önüne seren bir eser.Tavsiye ederim

9/1003.09.2013

Baskı: Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

Neredeyse kitapta geçen bütün durumlar üzerinde aydınlık-karanlık benzetmeleri yapılmış. Akıcı bir dil şahane bir anlatım biçimi

8/1001.08.2013

Baskı: Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

Baz'ın her sigara yakışında ben de bir sigara yaktım bu kitabı okurken.

3/1001.08.2012

Baskı: Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

Mehmed Uzun'un saçma bir hikayeye dayandırdığı, içine fazlaca duygusallık kattığı yapay bir romanı.

7/1023.07.2012

Baskı: Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık

Bir büyük ülke, başında generaller, en tepede General Serdar, her yerde büstler, fotoğraflar, bitmek bilmez nutuklar… O büyük ülke'nin içinden bir başka yer, dağlar ülkesi, büyük ülkenin içine aldığı bir kaç ülkeden biri dağlarla sarılı, kaderi göçlere, sürgünlere yazılı, her daim kan, sefalet, açlık, yasaklar, ağıtlar, stranlar. Şahin ile Güvercin'in hikayesini anlatırken fonda o büyük ülke'ye, onun güce dayalı, baskıcı, çok bildik bir militer perspektif ile yoğrulmuş idare biçimine, o demir yumruk altında on yıllardır ezilen, harap düşen, susturulan dağlar ülkesi'nin değişmeyen kaderine dair çizdiği büyük fotoğraf ile aşk ve ölüm'ün değil karanlık ve aydınlığın kitabı.

Benzer Kitaplar