Tesla'nın Kutusu
Samantha Hunt'un romanı Tesla'nın Kutusu, tüm çabalara rağmen unutturulamayan bir dâhiyi anlatıyor. Ölümüne yakın Tesla şöyle diyor: Bırakın gelecek gerçeği ortaya çıkarsın ve herkesin değerini göstersin. Şimdiki zaman onlara ait; üzerinde çalıştığım gelecek ise, tamamen benim. Gelecek geldi, şimdi Tesla'yı en baştan tanımanın zamanı. Samantha Hunt bir yandan olasılıkla insanlık tarihinin en büyük dehasının akıl almaz hayatını aktarırken bir yandan da yarattığı edebiyat festivaliyle geleceğin en önemli yazarlarından biri olacağının müjdesini veriyor.
Baskılar3
Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.
Düzenleme Geçmişi
Yükleniyor...
Puanlama
Yorumlar(9)
Tüm puanları gör (44)Çok beğendin mi? Hayır. Çünkü anlatım dili çok durağındı. ırf Tesla'nın hatırına okudum kitabı... yer yer bırakmak istediğim çok oldu....
Okurken birakmak ve birakmamak arasinda gittim gittim geldim. Yazar keske boyle bir kurguya hic girmeseymis. Insani sıkıp bunaltan ve hatta darlayan bir kitap olmus. Insani okumaktan sogutmasi bir yana Tesla hakkindaki merakim bu kitaptan sonra dip yapti oda ayri bisi tabii. :(
Tesla'nın adını taşıması nedeniyle 6 verdim. Kendisi benim için, hakkı yenmiş en büyük mucitlerden biridir, tektir. Ancak, kitap öylesine anlamsız bir zaman karmaşasına girmiş ki, okurken çok defa sıkılıp bıraktım. Gereksiz yere zorlaştırmış bu zaman atlamaları. Sonuç : Okunabilir, neticede üstadı anlatıyor..
Tesla! Zamanının çok ötesinde bir dahi. Bir kez daha hayran kaldım size bayım.
Aslında arka kapağında yazanlar, kitabı çok iyi özetlemekte. Ben Tesla'nın hakkının bu eserde verildiğini düşünüyorum. Yazar farklı bir kurgu yolunu seçmiş ve itiraf etmem gerekirse bu benim çok hoşuma gitti. Bir yandan Tesla'nın hayatına dair bilgiler topluyorken, diğer yandan ilgi çekici bir hikayenin içinde buluyorsunuz kendinizi. İnsanlık tarihinin belki de en heyecan verici dehasının adının bile geçmesi, kitabı kütüphanemin en güzel köşelerinden birine taşıyor.
Tesla gibi büyük bir bilim adamı daha iyi anlatılabilirdi diye düşünüyorum..
biraz zorladı ama fena kitap değil
İki koldan ilerleyen bir hikayesi var; Tesla ile ilgili olan kısımlar güzel yazılmış ve merak uyandırıcı, keşke daha fazla olsaymış dedirtiyor. Sonu benim beklentilerime hiç uymadı ama yine de akıcı, kolay okunan ve hoş bir roman.
Tesla ile ilgili ne varsa okuma isteği uyandırıyor...
Benzer Kitaplar

Einstein'ın Düşleri

Platon Bir Gün Kolunda Bir Ornitorenkle Bara Girer

Paranoyak / Ruh Sağlığından Şüphe Duyanların El Kitabı

Aristoteles ile Bir Karıncayiyen Washington'a Gider

Film Kulübü

Zamanın Ötesindeki Deha Tesla
Sinestezya

İşten ve Yaşamdan Zevk Almanın Yolları

Entelektüelin Kutsal Kitabı

Dewey: Dünyanın Kalbine Dokunan Kütüphane Kedisi



