Eser· Kitap

Arafat'ta Bir Çocuk

6.9/10(69)

Bir anlamda Türkiyenin Avrupa macerasının başladığı yılların edebi tanıklığını yapan bu öykülerde, o acı yılların izdüşümünü, siyasi çalkantıların ve geçim derdinin Avrupaya savurduğu insanların buruk yalnızlığını bulacaksınız. Zülfü Livanelinin edebiyat alanındaki ilk ürünü olan bu kitap Türkiyede birçok kez basıldıktan sonra Almanca ve Farsçaya çevrildi. İsveç ve Alman televizyonları Arafatta Bir Çocuk adlı öyküyü film yaptı.

Baskılar2

Bu eserin yayımlanmış baskıları. Bir baskıya tıklayarak yayınevi, ISBN, sayfa sayısı ve basım bilgilerini görebilirsiniz.

Arafat`ta Bir Çocuk

Arafat`ta Bir Çocuk

Arafat'ta Bir Çocuk

Arafat'ta Bir Çocuk

CAN YAYINLARI

150 sayfaISBN 97897514097062000-01-01

Düzenleme Geçmişi

Yükleniyor...

Puanlama

6.9/ 10
69 puan
10
9
9
8
8
7
7
14
6
17
5
8
4
3
3
3
2
0
1
0
Bbirbenbirsen· Arafat'ta Bir Çocuk
9/1030.03.2018

Zulfu Livaneli"nin tum kitaplarini buyuk bir zevkle okudum. Ilk kitabi Arafatta Bir Cocuk"u artik okumaliydim, ne de olsa onun ilk kitabiydi.Ve cok begendim, o donem Turkiye"si ve arafatta kalan bir cok insan !!!!

DDilek Öz· Arafat'ta Bir Çocuk
8/1022.06.2016

Sekiz hikaye, farklı dönemlerde farklı hayatlardan örnekler sunarken, dışlanmışlık, soyutlanma, yanlızlık duygularıyla da içinize işliyor. Çoğunluğu Türkiye'nin siyasi karışıklığının yoğun olduğu dönemde yazılmış, ağırlıklı olarak mültecilerin yaşadıkları ve/veya hissettikleri ön planda. Sürgün bir hayatın tüm zorluklarını, endişelerini ve korkularını özümsemek mümkün. Bazı hikayelerin dili ağır, fakat kitabın geneline bakılacak olursa, akıcı bir dile sahip. Livaneli duyguları okuyucuya başarıyla yansıtmış.

Şşule uzundere· Arafat'ta Bir Çocuk
8/1029.12.2015

Kitapla ilgili yorumumu buradan okuyabilirsiniz: http://suleuzundere.blogspot.com.tr/2015/12/kasim-okumalari.html

Eefendi zibidi· Arafat'ta Bir Çocuk
6/1019.03.2015

Livaneli'nin bir öykücü olmadığını öğrenmiş oldum

Aankaraharun· Arafat'ta Bir Çocuk
6/1021.09.2013

Livaneli' nin kalemi daima hoşuma gitmiştir fakat bu denemeleri çok beğendiğimi söyleyemem. Belki her kitabı Serenad gibi olsun istiyoruz :)

Ffsalim54· Arafat'ta Bir Çocuk
3/1030.08.2013

Zülfü Livaneli beğenerek okuduğum bir yazar...ama öykü konusunda son derece zayıf kalmış...Bence romanlarına devam etsin

SSemihozsoy· Arafat'ta Bir Çocuk
4/1017.07.2012

Serenad'ı okuduktan sonra benim için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu.

Benzer Kitaplar