Yaklaşık 1500 yıl geçmişi olan Türk edebiyatının en iyi eserleri...
Yaklaşık 1500 yıl geçmişi olan Türk edebiyatının en iyi eserleri...
"...Türk hikâyeciliğine genel bir bakış attığımızda bir dönem hikâye isminin dahi Türkçemizden gerici bir ifade diye atılmak istenip, onun yerine öykü kelimesi getirilmek istendiğini görürüz. Edebiyatımızın uzun zaman kullanmış olduğu bu tür adının öykü ile değiştirilmesi kendi hikâyemizi yazamayışımızın da nedeni olan bir zihniyetin tezahürü olmuştur. Öykü öykünmekten gelen köksüz bir kelime olarak Türkçemizde yer etmiştir. Yine bize Tanzimat’la geçen bir tür olarak Kutlu romanı değil, hikâyeyi tercih eder. Kutlu hikâyede ısrar edişinin sebebini bir zanaat erbabının kendi çöplüğünde eşinmesi olarak görür. Çünkü romanın ucu bucağı belirsiz olduğu için ona korkutucu geldiğini ifade eder..." (Alıntı)
"...Türk hikâyeciliğine genel bir bakış attığımızda bir dönem hikâye isminin dahi Türkçemizden gerici bir ifade diye atılmak istenip, onun yerine öykü kelimesi getirilmek istendiğini görürüz. Edebiyatımızın uzun zaman kullanmış olduğu bu tür adının öykü ile de... tümünü göster
Yitik Ülke Yayınları ile Aralık 2012'de tanışmışım. O günden bugüne en sevdiğim Y.Ü. kitaplarını sizinle paylaşmak istiyorum.
Yitik Ülke Yayınları ile Aralık 2012'de tanışmışım. O günden bugüne en sevdiğim Y.Ü. kitaplarını sizinle paylaşmak istiyorum.
Varoluşçuluk (egzistansiyalizm) deneyimselciliktir. Varoluşçuluk, insanın varoluşuyla doğal nesnelere özgü varlık türü arasındaki karşıtlığı büyük bir güçle vurgulayan, iradesi ve bilinci olan insanların, irade ve bilinçten yoksun nesneler dünyasına fırlatılmış olduğunu öne sürer. Bu akım insan özgürlüğüne inanır ve insanların davranışlarından sorumlu olduğunu öne sürer.
Varoluşçuluk (egzistansiyalizm) deneyimselciliktir. Varoluşçuluk, insanın varoluşuyla doğal nesnelere özgü varlık türü arasındaki karşıtlığı büyük bir güçle vurgulayan, iradesi ve bilinci olan insanların, irade ve bilinçten yoksun nesneler dünyasına fırlatılmı... tümünü göster