Kitap benim için gayet güzel gidiyor. Kızım olmasaydı evde işlerim olmasaydı elimden dusurmezdim. Ah ah keşke bekarken ya da çocuk yokken tekrar okusaymisim.
Ben kitabi bitirdim.simdide. meltem gurlenin tutunamayanlar uzerine yazdigi olulerle konusmak kitabini okuyorum.daha iyi anlayabilmek icin.@elfesya bende bu ara evde 7 aylik kizmla ugrasiyorum.kitap okurken sucluluk hissediyorum.
Ben daha bitiremedim. Bu ay bitmesi zor görünüyor. Not alarak ilerliyorum ben de. Bitirince notları da paylasirim. Kızım daha küçükken daha uzun sure uyuyordu daha rahattım. Şimdi 2 yaşında ve sürekli oyun istiyor. Yarım saat kizimla okuma zamanı yapıyoruz. O uyuyunca yarım saat ve uyumadan önce yarım saat. Ama yavaş okuyorum. Hep üniversite yillarima gidiyorum okurken. Ölülerle konuşmak kitabını duymuştum. Ama detaylı bilgim yok. Onunla ilgili de yorum paylasirsaniz sevinirim.
4.bolume geldim. Artik bitsin istiyorum. Hayatimin kitabi oldugunu soyleyemem.
Kitabi bitirdim. Kitap okuma tutkusuna sahip bir buyugumle bu kitap
hakkinda konuştuğumda ilk denemesinde yarim biraktigini sonra okuyup
Bitirdiginde birsey anlamadigini 2. Okumasinda bircok yerini anladigini 3.
Okumasinda da kitabin enfes oldugunu dusunduginu soyledi. Benim de bu
sekilde ilerledi. Once yarim biraktim sonra da bitirdigimde anlam vermedim
Birkac yil icinde yeniden okumayi dusunuyorum. Buna kendimi zorlamiyorum.
Ikinci kez okumayi istiyorum.
İlk okuduğumda hiçbir şey anlamamıştım zaten erken bırakmıştım. Şimdi çok güzel bir kitap diye düşünüyorum. Daha önce de dediğim gibi belki olgunlaşmak gerekiyordu kitap için. Bir daha okumak istiyorum ben de çok farklilasacakmis gibi geliyor şimdiden bile. Her dönemde önceliklere Gore anlayış değişiyor sanırım.
tutunamayanları okuduktan sonra meltem gurle nin ölülerle konuşmak kitabına başladım ama maalesef cok teknik bir dille yazıldığı için tamamını okuyamadım. ama yakl .100 sf kadar okımama ragmen çok aydınlatıcı oldu.
tutuyu kişisel bir yaşam öyküsü ve ulusal sınırlar içinde ele almak çok yanlış olur.kendine özel bir edebiyat yapısı var.
kitap farklı olarak bir kişinin anlatımıyla sürmüyor.biçok kişi 1, tekil olarak var olmuş.
mesaj vermek gibi bir kaygısı yok aksine çeşitli kelime oyunlarıyla ironi yapıyor.
atay etkilendiği yazarlarada tutunamayanlarda yer vermiş. bir kitapçı vardı hatırlarsınız don kişot özellikle bunlardan biri.
dante ilahi komedya rabelais -gargantua ve pangruel , goethe -faust , moby Dick , joyce -Ulysses nabakov Sebastıan Knigh gercek yasamı gibi eserler atay ı anlamak için okunabilecek eserler.
ben agustos ta Tehlikeli oyunlarıda okudum ve onu okuduğumda 2 kitap birbirini çok iyi pekiştirdi. ama tehlikeli oyunları önce okumak daha faydalı olur diye düşünüyorum.tutunamayanlar heba edilmemiş olur. tehlikeli oyunlar daha kolay anlaşılır yalın bir kitap .
eyluldede 3. atay kitabım Bir Bilim Adamının Portresi olacak. Atayı sevmeye anlamaya çalıştıgım bir dönem.