Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
benim tavsiyem 3 ciltlik bir seri olan atlas silkindi yerine ilk kitabı "hayatın kaynağı"nı okuman. hem ilk kitabı olduğu için düşüncelerindeki dönüşümü takip edebilirsin hem de üç kitap ilk etapta yorabilir. gerçekten ağır oluyor kitapları, faydalı ama çok ağır.
Atlas Vazgeçti'yi bölüm bölüm kitaplaştırmışlar fakat Atlas Silkindi ne oluyor serisinden mi? Okumak istiyorum onları fakat istediğim bilgiye bir türlü ulaşamadım.
Aslında kitabın orjinal adı Atlas Shrugged, Atlas Vazgeçti değil Atlas Silkindi anlamına gelmektedir. Atlas Silkindi doğru olan isim çevirisidir yani.
tam emin değilim ama atlas vazgeçtinin tamamı atlas silkindi adı altında tek bir kitap olarak yayınlandı.
Kitabın orijinal adı Atlas Shrugged(Atlas Vazgeçti)dir. Ama bizde "Atlas Silkindi" olarak çevrilmiştir. Kitap üç ciltten oluşuyor("itirazsiz", "ya öyle ya böyle" ve "gerçek gerçektir"). Plato film yayınlarından tek cilt halinde yayınlandı. Atlas Silkindi olarak. Onu alabilirsin. Atlas Vazgeçti olarakta yayınlananlar da var ve 3 kitap halinde ama tavsiyem Atlas Silkindi halindeki tek cilt hali. Okumayı daha zevkli hale getiriyor.
wikiden bulduğum bir şeyi paylaşayım.
Objektivizm. 1940'lı yıllardan itibaren ABD sağlık çevrelerinde gelişmeye başlamış bir psiko-terapi yöntemi. İlk olarak psikiyatr Alan Blumenthal tarafından, romancı Ayn Rand'ın kitaplarından alınan ilhamla ortaya atılmıştır. Yöntem temelde, kişinin kendisine üstün yetenekler ve zeka atfetmesine ve böylece mevcut eksikliklerinden doğan olumsuzlukların ortaya koyduğu ruhsal gerginlikten kurtulmasına dayanır. Kişi bu yöntem doğrultusunda, hayatındaki olumsuzlukları, sürekli kişisel telkinlerle başka insanların zeka ve yetenek kusurlarına yükler, ve bu yolla güdülediği özgüvenini sürekli taze tutar.
Yöntem günümüzde eskisi kadar rağbet görmese de kullanılmaya devam etmektedir.