Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Özcan Yüksek'in 'Kayıp Deniz' kitabını okumam yaklaşık 3 ay aldı. Başlayıp bitirene kadar 6 farklı kitap daha okumuştum çünkü bitsin istemiyordum :) Ayrıca bölümlerden oluşan kitaplarda çok sıkıntı olmamakla beraber dizi izlerken nasıl 3 bölüm izleyip başka bir diziden devam edip tekrar dönebiliyorsanız, aynı şekilde gerçekten kitapları yaşamak için okuyorsanız hiç sorun olacağını düşünmüyorum ^.^
Birden çok kitap okuyorum. Özellikle yetiştirmem gereken zamanlar oluyor. Felsefe okumanın gereklerinden birisi bu. Her ders için ayrı kitap okuyoruz ve ben o dersi destekleyen diğer kitaplarda okumak istiyorum, ve okuyorum. Tabii bu sırada aşırı felsefe yüklemesinden ölmemek için araya diğer türlerden kitaplar koyuyorum. Örneğin bu sıra ; Descartes, Russell ve Hobbes kitapları okuyorum ders için, ama çerez niyetine bir romantik komedi de günde 30'ar sayfayla ilerletiyorum. Kitaba saygısızlık olması için bence okuduğunu anlamamak gerekir, anlıyorsanız niye saygısızlık olsun :)
birden fazla kitabı aynı anda okuyamıyorum neden okuyorlar pek de anlamış değilim:) birini bitir ötekine başlayıver, abartmaya ne hacet :)
gayet güzel, hoş bir durum. ayrıca bu öyle kendiliğinden, bazen de kitapların çoğuna birden sahip olma, onlar hakkında hemen bişeyler öğrenme dürtüsü diyebiliriz aslında. ben mesela bir kitap okuyorum, başka bir kitap veriyor bi arkadaşım. hemen ona da başlamak istiyorum.
mesela Çile ve Açlık Oyunları2 yi okumaktayım, onlar ankarada kaldı devam edicem.
sonra Kalp,Nefs ve Ruh kitabına başladım, sonra Kendine Ait Bir Oda, sonra da Hayvan Çiftliğine.
aslında şöyle, okuduklarınızın hepsi roman falan değilse; bir kaç farklı tür kitap okumak bayağı anlaşılır, normal bi durum:)
Birden fazla kitabı aynı anda okuduğum oluyor. Örneğin ince veya cep boyu kitaplar çantama sığdığı için onları yanımda taşıyabiliyorum. İşe giderken, müsait olduğum zamanlarda okuyorum. Ama kalın veya içeriği ağır eserleri ise hem taşıması zor olduğu hem de evde dikkatimi dağıtacak fazla ses veya insan olmadığı için evde okumayı tercih ediyorum. Birde bazen okuduğum bir kitabı nerede bıraktığımı hatırlayamazsam başka bir kitaba başlıyorum, öbür kitabı bulunca ona devam ediyorum. Ama okuduğum kitaplar genelde değişik tarzlardadır. O nedenle konuları birbirlerine karışmıyorlar.
okurken fazlaca düşünmek gereken bir kitabı okuyorsam eğer onun yani sıra bir de akici bir kitap baslarım..akici olanı gürültülü ortamlarda okulda,metroda vs okurum digerini yalnizken okurum:)ben de okunabilecegi gorusundeyim:)
Ben ikisini çok karıştırırım ya,hiç okuyamam.Aynı zamanda evet saygısızlık gibi gelir bana :D
Hem sevdiğim hem de kitap konusunda sık sık yaptığım bir şey bu.. Herhangi bir eksisini de görmedim. Hangi kitabı okursam ona odaklanabiliyorum. Ancak isimler konusunda bazen kafa karışmıyor değil hani :P Olsun zamandan tasarruf ediliyor bir de su var ki sıkılacağınız bir kitap bile okuyacak olsanız bunu diğerleriyle nötrleyebiliyorsunuz. Genelde okumak istediğim birçok kitap oluyor ama zaman konusunda sıkıntı yasıyorum. Aynı şeyi yaşıyorsanız çözüm budur arkadaşlar istediğiniz kitapları aynı anda okumak :))) Tabii odaklanma ve diğer bir kitaba adapte olma konusunda sıkıntı yasayanlar yapmasın okuduğu kitabı da boşuna okumuş olur sonra..
Benim asla yapamayacağım bir şey olduğu kesin dikkatim o kadar dağınık ki :) Okuyanları da tebrik ediyorum. Ama ben yapabilecek olsam da tercih etmezdim. Çünkü kitap okurken tamamen o kitaba yönelmek bana daha doğru geliyor. Kitabı iyice kavrayabilmek ve sindirebilmek açısından.
farklı konuda ve türde olursa ben yapabiliyorum.ben şahsen öyle okuyorum bu aralar