Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
O kitaptaki bazı teknikleri Atatürk'ün Türkiye'de uyguladığımı görmek mümkün. Askerlikteki Ali Mektepleri. Askere giden erlere okuma yazma eğitim verilmesi içlerinden seçilenlerin okullarda eğitilip öğretmen yapılması. Genel eğitim seferberliği. O kitabı düstur olarak kullanmış. Keşke Finlandiya'daki gibi bizde devam ettirilseydi o program. 2. Dünya Savaşı sonrası rafa kaldırılmış ABD'nin baskısıyla.
Eminim ki bir çoğunuz lise yıllarınızda bu kitabı ögretmeniniz aracılığıyla okumuşsunuzdur. Peki bu kitabı okurken ne hissettiniz? Ne gibi bir sonuç , ders çıkarttınız ? Görüşlerinizi bekliyorum. :)
Finlandiya’ya sürekli gidip gelen Rusya’nın bilinen papazlarından biri olan Grigory Petrov’un (1866, Rusya – 1925, Paris) gözlemlerinden oluşur.
Onun anlatımlarından Finlandiya’nın bataklıktan nasıl bir süper ülkeye dönüştüğünü, tatlı bir dille ortaya koyarak anlattığı bir eserdir.
Tarihinin büyük bir bölümünde Norveç ve Rus işgaline maruz kalmış bir ülkenin, ulusal bir seferberlik sonucunda gerçekleştirdiği büyük hamlenin hikayesi. Mesleği, konumu ne olursa olsun, ülkesi adına duyarlılık taşıyan herkesin mutlaka okuması gereken bir eser. Öğretmen, anne-baba, mühendis, eğitimci, öğrenci, iş insanı, sanatçı, ziraatçi, yönetici, vatandaş, kısacası herkes okumalı.