Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Sonunda cesaretimin doruğa ulaştığı anlardan birindeyim. Diyarbakır Cezaevi ve 1980 darbesi ile ilgili kitap araştırmasındayım.
Öneresi olan var mı?
Kayip Romanlar-Vedat Turkali, kitabin sonlarina dogru baya bi anlatilmis ama ozunde ask romani. Siyasete asktan daha cok yer verilmisti ama.
Ertuğrul Mavioğlu'nun Asılmayıp Beslenenler bu konuda kapsamlı bir kitap. Psikolojiniz kaldırır mı bilmiyorum. Ben kitabı bitirememiştim.
"Kitabımızı, 80’lerin tüm çocuklarına ithaf ediyoruz" cümlesiyle başlayan, Kadir Aydemir’in yayına hazırladığı "80’lerde Çocuk Olmak" kitabı,
Yitik Ülke Yayınlarından piyasaya çıktı.
Kitapta, çok sayıda yazarın, çocukluklarını aynı dönemde yaşamış okurlara hitap eden 90 öyküsü yer alıyor.
Ali Yılmaz
Kara Arşiv
12 Eylül Cezaevleri
Ölüm Koridoru Diyarbakır Cezaevi’nden Notlar
Hamit Kankılıç ile söyleşi / Fırat Aydınkaya
Apo'nun Ayetleri- Selim ÇÜRÜKKAYA
Dipnot Yayınları’ndan, Sokağın Belleği: 1 Mayıs 1977′den Gezi Direnişine Toplumsal Hareketler ve Kent Mekânı adında derleme bir kitap çıktı.
Çerçevesini uzam, bellek ve toplumsal hareketler üzerinden çizen kitap, Türkiye tarihindeki toplumsal mücadelelere ve kitlesel direnişlere olduğu kadar, 21. yüzyılda dünya genelinde boy gösteren eylemlere de odaklanıyor.