Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Politikacıların zaman zaman hitap ettikleri insanların bozuk şivesiyle ve mahalli kelimelerle konuşmaya çalıştıkları görülür. Bu türlü konuşmalar belki konuşmacının halktan biri olarak idrak edilmesine yeterli gelebilir ; ama bu idrak kendi başına hiçbir şeyi halletmez. Halk kendine rehber edindiği kimselerin 'yerli' olmasını, kendi kültüründen biri olmasını ister, fakat ondan istediği başka şeyler de vardır. Belli bir bölgenin bozuk şivesiyle konuşmak o bölge halkının bir özelliğini teşkil etmekle birlikte, halk aydın kişilerde böyle bir özelliği yadırgar ; halk pek iyi bilir ki tahsilin verdiği başlıca özelliklerden biri insanın düzgün bir şive ve ifadeyle konuşmasını öğrenmesidir. Kısacası, hiç kimse kendisinden farklı meziyetleri bulunmayan bir kimseyi kendine rehber ve lider edinmez ; böyleleri farklı bir tahsilden geçmişlerse o tahsil 'boşa geçmiş' sayılır.
Prof. Dr. Erol GÜNGÖR
"Üniversite talebesi, ileride yükleneceği vazifeyi hakkıyla yapabilmek için yetişme devresinde olan insandır, ona düşen mesuliyet de tahsil gördüğü sahada başarılı olabilmektedir. Hiçbir memleket meselesinin sokakta veya fakülte kantinlerinde dövüşmekle halledildiği görülmemiştir."
Erol Güngör, Sosyal Mes. ve Aydınlar, s. 340
"O kadar köklü ve kuvvetli bir millî kültürümüz var ki, elbette kendisinden kopmaya çalışan çocuklarını bir gün hizaya çeker."
Türk Kültürü ve Milliyetçilik, sf. 154