15.KİTAPLARINI OKUYAN VE HER AYIN İLK GÜNÜNDE BİRLİKTE AYNI HAYAL BAHÇESİNDE BULUŞAN BİR KARDEŞLİKTİR BİZİMKİSİ.
OCAK AYI KİTABIMIZ ; NAZAN BEKİROĞLU-NAR AĞACI
facebook: www.goo.gl/7f6iJ
instagram ; www.instagram.com/kitapkardesligi
twitter ; www.twitter.com/KardesligiKitap
blog;[email protected]
email;[email protected]
Eylül Ayı kitabımızı oy çokluğu ile sectik.
Gönülçelen ya da Çavdar Tarlasında Çocuklar (The Catcher in the Rye), J. D. Salinger`in romanıdır. Eser ilk olarak İngiltere ve ABD`de 1951'de kitap olarak basıldı.
"Modern zamanların başyapıtı" olarak değerlendirilen bu eser, "ahlâk dışı" ve "açık saçık" bulunduğundan ABD'nin birçok tutucu bölgesinde uzun süre yasaklı kaldı. Hâlâ bazı Amerikan kütüphanelerinde yasaklı kalmasına rağmen, kitabın yasaklanması günümüzde ilginç bir hal almıştır: ABD'de lise düzeyinde en çok yasaklanan kitap olmasına rağmen aynı zamanda en çok okutulan kitaptır.
1967'deki Adnan Benk'in İngilizce aslından değil de Fransızca versiyonu olan "L'Attrape-cœurs"den yaptığı dolaylı çevirisinden ötürü kitap Türkiye'de "Gönülçelen" olarak tanınır. Kitabın Yapı Kredi Yayınları basımı çevirisi Coşkun Yerli'ye aittir ve bu kez Türkçe adı özgün adına daha yakındır: "Çavdar Tarlasında Çocuklar".
Kitap, anti-kahraman Holden Caulfield'ın okuldan atılmasıyla başlayan süreci Holden'ın kendi ağzından anlatır. Stylist.co.uk sitesi tarafından "En iyi ve en ikonik 100 giriş cümlesi" listesinde romanın giriş cümlesi birinci sırada yer alırken, "En iyi 101 kapanış cümlesi" listesinde on beşinci sırada yer aldı.
"Çavdar Tarlasında Çocuklar" kitabını bizlerle beraber okumak isteyen tüm dostların hazırlanan etkinliğe katılmalarını rica ediyoruz. Eylül ayında kimler bizimle?
Ben varım, içime doğmuş gibi de birkaç gün önce aldım bu kitabı:P
ben okumuştum çok güzel bir eser. ama bence bir den fazla eser de seçilebilirmiş....
eylül ayında tek kitap okuyoruz ne yazık ki, tekrar okur musunuz bizimle brktsy?
ben de sizinleyim en kısa zamanda kitabı almaya çalışacağım :)