Evet kütüphaneci olmadan da kitap ekleyebiliyordum ben. Ama eklenmiş kitabın ayrıntılarını düzenleyemiyordum. O yüzden kütüphaneci olmdum diye hatırlıyorum.:) Farklı basımların eklenmesi iyi bence de sayfa sayıları, kitap isimleri gibi özellikler değişik oluyor bazen. Zaten edisyonları birleştir diye bir kısım oluşturulmuş. Karışıklık önlendi bana göre biraz :)
Ben üye olduğum dönemde üyeler ekleyemiyor diye hatırlıyorum. Kitap eklemek için kütüphaneci olmak gerekiyordu. Eğer herkes ekleyebiliyorsa o zaman kütüphaneci olmanında bir anlamı kalmıyor açıkçası :(
Ve bu tarz sorunlarda gayet doğal.
Degisik yayinevleri ,degisik yillarda basilmis kitaplar dolaysiyla kapak resimleride degisik sayfalarida farkli oluyor.Site kuruculari buna bir cözum bulabilir bence..
Ne yazık ki silme gibi bir şansımız yok. Onun yerine düzenlemelerini yapıp diğer edisyonları ile birleştirebiliyoruz.
Bazen aynı kitaptan bir sürü olduğunu görüyoruz. Eklenecek kitaptan olmasına rağmen hiçbir bilgi verilmeden kitap eklendiği oluyor. Ne yayınevi, ne resim, ne kitap hakkında açıklama... Hepsi boş bırakılmış. O kitapları silebiliyor muyuz? Eğer öyle bir özellik varsa nasıl kullanılacağını söyleyebilir misiniz?
Zaten kitap eklemek için kütüphaneci olmak gerekiyor aksi durumda eklenemiyor sisteme kitap. Bu da herkesin kütüphaneci olmaması gerektiğini gösteriyor bize, bunun için bir kriter olmalı ve bu doğrultuda kitap eklenebilmeli sisteme. Aksi halde böyle kaos durumları oluşuyor. Aynı kitaptan birkaç eklemenin yanı sıra basımı hiç olmamış kitaplarda ekleniyor sisteme.
Bunun için bir çözüm bulunması şart.
Her üye kişisel arşivini oluşturduğuna göre, basımı olmayan kitaplar da eklenebilir elbette. Kütüphanemizde olan ve okumak istediğimiz her kitabı basımı tükenmiş olada eklemeliyiz ki kişisel bilgilerimiz tamamlansın. Kitap kurtları olarak sahaf tutkusu olmayan var mıdır? Ah o eski kitaplar ve kokuları. Kesinlikle tiryakisiyim.
Açıklayan arkadaşlar var lakin bir kez de ben bildiğimi söyleyeyim. Kitap eklemek için kütüphaneci olmak gerekmiyor.
Kütüphaneciler hatalı ve boş bilgileri düzenliyorlar.
Evet malesef.. Bir kapak bir isim yeter deyip bırakmamak lazım. Ben düzenliyorum denk geldikçe ama okumadığım için kitap sahibinden daha fazla ayrıntı bilmiyorum. O yüzden internetteki verilerden yararlanıyorum.
farklı basımların eklenmesi iyi, okuduğum baskıyı listeme eklemeyi tercih ederim. ama yalnızca kitap ismiyle açılan kitaplarda insan ne ekleyeceğini şaşırıyor. özellikle diğer baskılarla birleştirilmiş kitaplarda yayınevi desen zaten çok farklı yayınevleri var, başka kim basmış bilmiyorsun, kapak da ona bağlı. silentvoice'in önerisi gerçekleştirilirse site daha düzenli bir hale gelir, fazla kitaplardan da kurtuluruz. kitap eklemek isteyenlerin en azından yayınevini de yazmaları gerekiyor bence. yayınevine bakarak pek çok bilgiyi bulabiliriz.
evet dogru bende farkina vardim,kitap eklemek icin kutuphaneci hesabi olmasi sart degil.Bir yazarin degisik isimde ayni kitabi yada yazarin diger kitaplari farkli yayinevleri ve farkli yillarda olanlarda eklenebilmeli.David Herbert Lawrence´nin bir kitabi iki ayri degisik isimde basilmis mesela.Ursula=Asik Kadinlar.ve bir cok vardir bunun gibi.Eger farkina varirsak ayni kitabi satin almayiz en azindan.Bu yuzden olumlu bir yazarin diger kitaplarininda eklenmesi.Bazende bazi ceviri iyiyken bir diger ceviri berbat oluyor ayni kitabin.Aradaki farki bilmemiz okumayi seven bizler icin bir avantaj.Sitedeki yorumlar bu yuzden bize yol gösteriyor.Sadece bunu dogru durust yapmak gerek tabiki yani ekleme isini.Secici olmak zorundayiz kutuphanemizi en iyileriyle doldurmak isteriz degilse sadece göruntu olsun diye degil.Bencede herkesin kitap eklemesi önlensin.