Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Jack London / Beyaz Diş. Okuyanın çok şeyler kazanacağı ve etkisinde kalacağı güzel bir kitap.
@yasin k. çok şeyler derken mesela neler? Beyaz Diş'i okurken yazarın ırkçı bakış açısını yakalayabildiniz mi?
özgürlüğün o canlının doğal yaşamında kalmasıyla anlam bulacağını; Her canlının sevgiye muhtaç olduğunu ve bunun karşılığında o canlının da bağlılığını göstereceğini ifade eden güzel bir kitap. Yaşam mücadelesini, ayakta kalmak için yapılan özverileri ifade eden; aslında bir canlıya sahipliğin nasıl olması gerektiğini düşündüren okunması gereken bir kitap diye düşünüyorum Abdullah bey. Düşününce beyaz ırkı üstünmüş gibi bir izlenim vermek istemiş olabilir. ben kitabın bütününe ve çıkardığım hazineye bakıyorum genellikle. Her kitaptan bir şeyler almaya çalışıyorum olumlu anlamda. Saygılar...
Macera, korku dolu kitapları seviyorsan sana en iyi öneri Jean Christophe Grange'nin kitapları olacaktır. Özellikle Kızıl Nehirler kitabı.
Deli Kurt - Atsız
Onlar Da İnsandı - Cengiz Dağcı
Ereboz- Ursula Poznanski
Yokyer - Neil Gaiman
Posta Kutusundaki Mızıka - A.Ali Ural
Macera kitaplarını seviyorsan Jules Verne nin Dünyanın Hakimi,Buzların Sfenksi,Esrarlı Ada kitaplarını tavsiye ederim.
Gerilim ağırlıklı polisiye seversen Jean Christope Grange gerçekten çok güzel. Özellikle Şeytan Yemini ve Siyah Kan benim en sevdiklerim. Katil psikolojisini çok iyi kelimelere dökebilmiş ve vahşeti görmüş gibi yazıyor ve şaşırmak mümkün sonunda.
Türk de en yakın Ahmet Ümit okumuştum. İstanbul Hatıraları'ndan özellikle çok şey öğrenmek mümkün.
Ek olarak;
ATB ye de önerim okunması gerekenlerden aklıma gelen Yaşar Kemal'in kitapları var ağır da değil. Yer altı edebiyatından da Chuck Palahniuk - Gösteri peygamberi ve Ninni ağır olmayan akıcı ve okunması gereken kitaplardan bence.
Cesur Yeni Dünya , Hayvanlar Çiftliği gibi distopyalar da bence ağır değil. Güzel. Cesur Yeni Dünya belki Hayvanlar çiftliği kadar akıcı olmayabilir daha düşünce ağırlıklı olabilir.
Bir de Dr. Moreau'nun Adası da ilginç bi kitaptı, okunması gerekenlerden mi bilmiyorum ama değişik ve güzeldi.
Bilim türünde bir kitap olarak, sana Marcus Chown, Dünya'nın Tüm Dertleri'ni öneririm. Ancak hem romantik, hem gerilim istersen Lia Habel- Pahalı Ölüm. Anlatım şeklini ve kurguyu çok beğendim.
Bir Türk olarak; Bozkurtlar,Deli Kurt,Ruh Adam.
Gerilim-Macera-Polisiye; Sisle Gelen Yolcu,Siyah Kan,Şizofren (John Katzenbach),Aklından Bir Sayı Tut,Peter Pan Ölmeli,Cehennem,Çılgınlığın Ötesi,Ejderhanın Gözleri,Kurtlar İmparatorluğu,Leş,Melekler ve Şeyatanlar,Olasılıksız,Öldürme Saati,Temizlikçi,Sis ve Gece
Pis Maymun-yukarıdakilere göre daha eğlenceli bir dile sahip
Zik-Zak: Bilim kurgu ile Macera
Ayrıca; Hiç Kimse Sıradan Değildir(macera),İt Dalaşı,Köpek Düşleri,Kitap Hırsızı daha dram ağırlıklı