Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

Hızlı Okuma Kursları

Tartışma Cevapları
« geri 1 2

1 ile 10 arası cevap gösteriliyor, toplam 12 cevap.
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.

Ben lisedeyken gitmiştim. Herkes kurstan farklı düzeylerde yararlanır. Zaten yavaş okumayan biriydim daha da hızlandığını çok rahat söyleyebilirim. Ayrıca hızlı okuyup anlamama görüşüne de katılmıyorum. Algın o anda bazı etkenlerden dolayı kapalıysa kelime kelime okusan dahi anlamazsın. Hiçbir sınavda (ALES dahil) süre sıkıntısı çekmedim, her sınavda geri dönüp soruları kontrol edecek vaktim kaldı. İlla para vermene gerek yok; bu teknikleri youtube üzerinden de eminim öğrenebilirsin. Fakat alıştırma yapman lazım yani kitap okumalısın=) Başarılar...

9 yıl, 11 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

Ben ücretsiz Halk eğitim merkezinin yapmış olduğu 4 haftalık kursa gitmiştim.Okuma hızımda belli bir artış olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

9 yıl, 11 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Merhaba
Ben kursa gitmiştim. Önemli olan, gözün görüş alanını genişletmek. Bir bakışta ne kadar geniş bir alanı okuyabiliyorsan, en kısa sürede o kadar çok okumuş oluyorsun. Öncelikle gözü çalıştırdığın çalışmalar yapıyorsun. Belirli bir seviyeye gelince elbette okuma ile ilgili tekniklere de başlıyorsun. Bir diğer önemli ayrıntılardan biri, sesli okuma alışkanlığının olmaması. Her kelimeyi içinden seslendirerek okursan okuma hızın çok düşüyor. Tüm bunları göz önüne getirdiğinde, bence dediğim çalışmaları içeren bir kitap alarak kendini geliştirmen mümkün. Böylelikle kursa boşuna önemli paralar ödemek zorunda kalmamış olursun.

9 yıl, 11 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Okuduğumu anlayamadıktan sonra yüzlerce sayfa değil binlerce sayfa okumuş olsam bile benim için hiç bir anlam ifade etmez. Benim için okuduğumu anlamak, özümsemek, onu başka şeylerle bağdaştırmak, anlamlandırmak ve yorumlamaktır. Bunları yapamayacağımı hissettiğimde okumamayı tercih ediyorum.

9 yıl, 11 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Ben hiç hızlı okuma kursuna gitmedim. Ama 6 yaşımdan beri durmadan okuduğum için oldukça hızlı okuyabilirim.
700-800 sayfalık kitabı 3 günde okuyan ben Hipotiroid hastalığı nedeniyle TSH hormonum düştüğünde bir sayafayı bile okuduğumda anlayamıyordum. Yani beyniniz ve sağlığınız iyiyse hızla okumak algılamayı etkilemiyor. Su içer gibi okuyup anlıyor ve özümsüyorsunuz. Yalnız yaşlandıkça okuma ve algılama hızımın düştüğünü fark ettim.

İyi okumalar.

9 yıl, 11 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

zihin çok meşgulse ya da stres varsa en hızlı okuyabilen insan bile hızlı okuyup,okuduğunu anlayamayabiliyor.O nedenle hızlı okumak için insanın belli şartları yerine getirmesi gerekiyor.Önce fiziksel ortamın ,sonra bedensel sağlığın yerinde olması gerekiyor.Sonrasında da insanın zamanla yapmış olduğu egzersizler neticesinde belli bir yeterliliğe sahip olması gerekiyor.Aynı spor müsabakalarında sporcular nasıl egzersizlerle vücutlarını geliştirirlerse ,hızlı okuma yapan kişiler de devamlı yaptıkları egzersizlerle önce göz kaslarını ,gözün görme alanını ve en önemlisi de göz zihin uyumunu geliştiriyorlar.Yani düzenli disiplinli egzersizleri yapmak şart.Belli bir yolu aldıktan sonra hızlı okuma hesaplama formülü olan Okuma Hızı= Toplam Kelime Sayısı x 60 Süre (saniye) hesaplamasını yaptıktan sonra gelişmenin olduğunu görüyor insan.

9 yıl, 11 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Okunan metne göre değişen bir durumdur aslında bu. Arkadaşların belirttiği gibi hızlı okuyabilmek ve okuduğunu anlayabilmek, zihnin algı durumunu da bağlıdır. Ancak çok çok önemli olmayan ya da fazla dikkat gerektirmeyen metinlerin hızlı bir şekilde okunması, gerçek okurlara zaman kazandıracaktır. Ama Ali Ural'ın bu hızlı okuma kursları ile ilgili yorumu geldi aklıma. Ben, demişti, elimde olsa "yavaş okuma kursları" açarım. Naçizane fikrim, işin özü çok ve kaliteli okumaktan geçiyor.

9 yıl, 11 ay     
2 kişiden 1 kişi beğenmiş.

hızlı okuma bana göre herhangi yabancı metni okuyup birşey anlamamak gibidir. Yani tabii ki bunu yerine kelime dağarcığını zenginleştirmek yani okumak, birşeyi anlamaya çalışmak daha faydalı, sınavda hızlı okumuşsun ama soruyu oku oku anlamadıktan sonra neyime yaradı bu benim, kitap okumak beyinde algılamaya yönelik şeyleri daha açık tutar ve uyarır bence. Bu bakımdan kitap okumak sınavlarda daha çok başarılı sağlayabilir sadece sözel dersler için düşünemeyiz sayısallarda buna dahildir. Şıkları elemekte bile kitap okumanın bize neler kazandırdığını görebiliriz :)

9 yıl, 11 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.
iye

bunun için geliştirilmiş uygulamalar var, bir göz atmanızı tavsiye ederim.

9 yıl, 11 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

ben gitmedim ama sana soruyorum sence mantıklımı?

9 yıl, 11 ay     
« geri 1 2
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar