Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Leyleklerin Ucusu mukemmeldir! Zevkle okumustum! Tavsiye ederim :)
İlk okuduğum kitabı Siyah Kan'dı ve gerçekten acayip sürükleyici şu an en sonuncu kitabına başlayacağım meraklıyım. :D
Konu başlığına da yazmış olduğum gibi; Jean Chrıstophe Grangé ve kitaplarının hepsini okuyan var mı aramızda? Ya da herhangi birini. Eğer ki birini dahi okuduysanız bana da değerlendirmenizi burada da yazabilir misiniz? ( Şeytan Yemini - Siyah Kan - Leyleklerin Uçuşu ) hariç. Onları okumuş olduğum için.
TEŞEKKÜRLER.
İlk okuduğum kitabı Kızıl Nehirler idi, uzun zaman geçtiğinden detayları hatırlamıyorum ama oldukça iyiydi,inanılmaz bir akıcılığı vardı. Biraz da tabii kişiye göre kitap yorumları değişecektir. Ölü Ruhlar Ormanı,Kurtlar İmparatorluğu,Son koloni ve Siyah Kan'ı okudum. Kurtlar İmparatorluğu biraz ülkemize değindiği için mi bilmem ben kurgu olarak çok beğenmiştim. Yine Son Koloni de en beğendiklerimden. Siyah Kan daha zayıftı benim için nedense,tabi okuduğum dönemde çok adapte olamamış olabilirim.
Sözün özü Kızıl Nehirler,Kurtlar İmparatorluğu ve Son Koloni en çok tavsiye ettiklerim.
Evet; sizin de dediğiniz gibi Leyleklerin Uçuşu mükemmeldi. Yazarın ilk kitabı ( Leyleklerin Uçuşu) ve daha ilk kitaptan okuyucularını beklenmedik noktalarla sarsmayı, peşinden sürüklemeyi ve serinin diğer kitaplarını dört gözle bekletmeyi çok iyi bilen nadide yazarlardan biri Jean C. Grangé. :) Siyah Kan kitabına gelince; açıkcası Grangé romanlarının arasından ilk okumuş olduğum kitaptır Siyah Kan. Bana sorarsanız şayet, muazzam bir kurgu ile örülmüş, karakterler kurguya uygun bir şekilde oturtulmuş ve olayların akış kıvamı; 10 numara 5 yıldızdı! :) Nedendir bilmiyorum ama; Grangé romanlarını okurken, sizin de içinizde anlamsız bir sıcaklık oluşmuyor mu? Ne bileyim yani karşı cinse ilk görüşte ki sevgi gibi kitap ile bir bağlantı kuruyorsunuz. Grangé'ın en sevdiğim yönü; her zaman kötülüğün derinine inip, şeytanın peşinden gitmesi. =)))) Yazmış olduğunuz cevaplar için çok çok teşekkür ederim. Tekrar tekrar Teşekkürler.. Tavsiyelerinizi, fikirlerinizi beklerim her zaman.
uzun zaman önce koloni ve taş meclisini okumuştum, diğer Grange kitapları gibi bunlarıda beğendim.. Kızıl nehirler çok hoşuma gitmedi
Yanılmıyorsam Taş Meclisi'ni okumuştum, sırf arka kapağında Fransa'nın Thomas Harris'i yazıyor diyeydi, bunun altını doldurabilmiş mi diye merak etmiştim çünkü.
Değerlendirmem şu : Olamamış, altını dolduramamış. Bir bölgenin Thomas Harris'i olarak piyasaya sürülmeye çalışılan birini okumaktansa, gider Thomas Harris'in kendisini okurum. Okuduysam da, tekrar okurum.
Şeytan Yemini ve Leyleklerin Uçuşu en iyileri diyebilirim. Son kitabı Sİsle Gelen Yolcu da aynı tadı veriyor. Grange sevenler için kesinlikle tavsiyemdir.
Blog yazımı da meraklıları için paylaşıyorum.
http://keyfimizvebiz.wordpress.com/2012/07/18/sisle-gelen-yolcu-j-c-grange/
Bu yorum silinmiş
Blog yazınızı çok beğendim. Sisle Gelen Yolcu kitabı ile ilgili 3-5 ufak sorularım da yazınız sayesin de cevap bulmuş oldu. Çok teşekkür ediyorum size. :) Bana sorarsanız da; Siyah Kan ve Şeytan Yemini çok güzeldi. Leyleklerin Uçuşu kitabını da unutmamak gerek tabii! =)