Kişisel Gelişimin önemini kavramış, içinde ki devi biran önce uyandırmaya karar vermiş herkesi bekleriz..
Ben kişisel gelişim kitaplarını okumayı seviyorum. İnsan ilişkileri ve hayatları ile olan temaslarını okumak, okuduklarımı onaylamak ( olumlu veya olumsuz yönde ) bana keyifli geliyor.
Bu kitapların arasında verilen özlü sözler, örnek olabilecek hikayeler ve onların düşündürdükleri ilgimi çekiyor.
Hayat değiştirmese bile kattığı bir şeyler oluyordur.
Bu bağlamda illa ki okuduklarımı uygulama önceliğim olmadı. Kitapla aramızda geçen hoş bir sohbet diyebilirim.:)
Evet bu açıdan değerlendirirsek elbette güzel :) Ben daha çok hayatı değiştirme yönüne dikkat çekmek istedim. Benim de çok severek okuduğum Bir kitap var okumadıysan mutlaka tavsiye ederim.
Linkini hemen siteden bulup buraya ekliyorum.
http://www.vikitap.com/kitap/Avcunuzdaki-Kelebek-6195 Sıcacık, içine alıveren bir kitap :)
Ayrıca Mitch Albom'un kitapları da bu anlamda çok güzel tatlar veriyor..:) (iki tanesini okudum )
Tavsiye ettiklerini okumadım. Listeme alabilirim:) Teşekkür ederim:)
Aslında ne yapacağını bilmek de önemli..Yani kitabın sağladığı motivasyonu olumlu şekilde değerlendirmek tamamen okuyucunun elinde..Kişi çaba göstermezse kitap kendi kendine elbette okuyanı tepelere taşıyamaz..
Para tuzağı diyemem elbette..Çünkü olumlu bir dilde yazıldıkları için en azından pozitif düşünme anlamında faydası yadsınamaz..:)
Konu tamamıyla sizin buna bakış açınızla ilgili, değiştirmeyi gerçekten düşünüp de bir şeyleri , bunun için yılmadan çaba sarfederseniz bu mümkün, aynı zamanda da fedakarlık gerekli, yani kaybetmeyi göze almak çoğu alışkanlıkları. Fakat çoğu insan değişmez işine gelmez çünkü, sonra da çok beklentisi olduğu kitaba yahut da başka türlü eften puften sebepler uydurur değiisememelerinin sebeplerini dışarıda arar. Sonra da vay efendim, şu para tuzağı vay efendim bu boş boş.zaman harcatir vb söylentiler yayar.
Yakın çevremizle eş, dost, aile v.s yaşadıklarımızla da kendimize katkı sağlarız veya sağlamayız. Kişisel gelişim kitapları da öyle, istedikten sonra insanlar için değişim hep mümkün. Pozitif düşünmek kesinlikle çok önemli.
Kişisel gelişim denince durup tekrar düşünmek gerek. Kişisel gelişim nedir, ne değildir? Şöyle en baştan almak gerekirse kişisel gelişim kitapları, insanın kendisini değiştirebileceğini ve hatta çevresindekileri de değiştireceğini söyler ve vaad eder. Ama durum biraz farklı, kişisel gelişim kitaplarında verilen bilgiler okunarak öğrenilebilecek cinsten bilgiler değildir, kesinlikle pratiğe dökülmesi gereken bilgilerdir.Ülkemizde insanların pratiği sadece bu konuda değil her konuda zayıf ve okudukları üstünde düşünmedikleri apaçık ortada. Kitapların içindeki öz bir kaç bilgi dışında bu kitapların da bekleneni verdiğini düşünmüyorum.
Zaten kişisel gelişim kitaplarının insana kattığı tek artının kitabın içindeki cümlelerin bilinçaltına verdiği " telkiler " olduğunu düşünüyorum. Saygılar.
Sorunun ilgi çekici olması için elimden geleni yaptım...
Öncelikle söylemek istediğim bir şey var. Bir sene öncesine kadar kişisel gelişim kitaplarının yüzüne bile bakmazdım.
Bir firmanın çağrı merkezinde işe başladım bir sene önce... Maddi zorunluluk nedeniyle de bir sene çalıştım. Şu an durum yine aynı maddi olarak fakat bünyem artık orada çalışmaya dayanmadı..
Bu süreç içerisinde kişisel gelişim kitaplarıyla biraz haşır neşir oldum..Kitabı okurken bütün dünyayı kurtarabilecek gibi geliyordu bana fakat bittiğinde yine eski halime dönüyordum..
Kısacası benim düşünceme göre kişisel gelişim kitapları bize sadece geçici motivasyon sağlayabiliyor...O esnada istediklerini gerçekleşirebilirsen ne ala...
Fakat sonrasında olan yine aynı..:)
Upuzun anlattım işte ..Sizin düşünceleriniz nelerdir kişisel gelişim konusunda?
Ben kendimi kişisel gelişim kitapları ile geliştirdim. Bazı kitaplara ve yazarlarına minnet duyuyorum şuanda.
Meverick çok güzel açıklamış olayı, eğer siz okuduğunuz kitap üzerine düşünmüyorsanız, kendinizdeki değiştirmek istediğiniz davranışlar üzerine düşünmüyorsanız, nasıl yapacağınızı düşünmüyorsanız ve en önemlisi harekete geçmiyorsanız o kitaplar bir işe yaramaz.
Tabi her kişisel gelişim kitabı da iyi denemez. Hele ki yabancıların yazdığı bazı kitaplar sırf ticari amaçlı. Yada bizim kültürümüze uygun değil.
İnsanın kendi ile uğraşması çok zor bir şey. Fakat her şeyi de kişisel gelişim kitapları ile de çözemeyebilirisiniz. İnsanın bu konularda kendine gerçekten yargısız bakmalı ve sorunu bilimsel bir olaymış gibi yaklaşmalı. Ortada olan olayın psikolojik yada psikiyatrik bir durumu da olabilir. Hormonel bir sorunda söz konusu olabilir. Siz ne kadar kendinizi değiştirmeye çalısanızda eğer ki hormonel bir sorun varsa bunu düzeltmek aşırı zordur. Bunun için profesyone yardım almak gerekir. Bundan dolayı insanın kendini geliştirirken kendine yaklaşımı araştırmacı, gözlemleyici, soruna yönelik ve çözüm arayışı içinde olmalı.
Çoğu ara gazı verme seviyesinde kalıyor ama gerçekten işe yarayan kitaplar da var elbette.