Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
ha bu arada izlediğimiz çoğu film de kitap uyarlamasıdır.Genellikle izledikten sonraa aaaa onun kitabı mı vardı? cümleleri çok duyulur.
yeşil yol , piyanist , koku , prestij , yüzüklerin efendisi bazıları .Kİtap okurken altını çizmekk vazgeçilmezdir.Gene onun için başlık açmıştım :)
Bende çok iyiyim beba sen nasılsın :) tutunamayanları bende çok merak ettim şimdi
nestern_ evet onların kitabı olduğunu biliyorum :) ama aşk ve gurur hayranı bi insan olarak filmini de çok beğendim. maalesef uzun kitapları filme çevirirken pek başarılı olamıyorlar genelde.
ben hiç altını çizmem kitapların, hatta burda duyuyorum ilk :D
dentist_ ben de iyiyim teşekkürler :)
keşke izlediğin film gibi olsa ama ne yazık ki olmuyor :( nasıl ya hiç duymadın ya da bi yer de görmedin mi? :) şaşırttın beni beba :)
Merhabalar, Tutunamayanlar'ı çok büyük bir hevesle aldım çok büyük bir hevesle başladım ama çok büyük bir hayal kırıklığıyla bitiremedim :( ki hayatımda yarım bıraktığım ilk kitaptır kendisi. Kitabı yanlış anladığımı hatta anlayamadığımı düşünüyorum tekrar başlamak istiyorum ama korkuyorum :(
nestern_ duydum ama genelde araştırma amaçlı, örneğin tarihi yada felsefik bir kitaptan notlar alınmasını duydum. amaç ne peki okurken altını çizmekte? :))
didem_ selam :) bence bi şans daha vermelisin kitaba :)
Çünkü bazen öyle cümleler ve öyle paragraflar var ki altını çizmeden geçersem eksik kaldığımı hissediyorum.Bi süre sonra kitabı ele aldığımda çizdiğim satırları tekrar okumak ise tatlı anıları hatırlatıyor.Ek olarak yazar ile kitap aranda bir bağ oluşturuyor.
didem cesaretini topla ve yeniden sakin kafayla tekrar başla :)
iyi geceler arkadaşlar bende bugün ruhi mücerrete başladım. didemsz tutunamayanları digerlerinden farklı kılan okuyucular için yazılmış bir kitap olmaması.yazar ya da yazarlar yazmak istediği için yazmıştır.yazarlar diyorum çünkü çünkü kitabın esas nüshası 3 farklı yazı tipinden oluşuyor.bu da ya birden fazla yazarın olduğunu yada yazarın kişilik bozukluğu olabileceğini gösteriyor (psikiyatrik bir rahatsızlık) bu rahatsızlıkta aslında diğer karakterlerin kitapla ilgili olmaması yada çok farklı bi uslüb kullanması gerekior ama işin ilginç yanı kitap buna rağmen uyumunu kaybetmiyor. ne kadarını okudun bilmiorum ama kitapta yeri geliyor akıcı günümüz türkçesi konusurken yeri geliyor geniş bir kelime hazinesine sahip eski türkçe işin içine giriyor.bu şekilde süregelirken yazar konudanda kopmuyor. kitabımı izmirde unuttuğum için devamını henüz getiremedim. ama tamamını bitirince sana daha ayrıntılı bi analiz sunmaya çalışırım.
beba yazmak bütün insanların içinde vardır. kimisi anlatsam roman olur der bu tip biraz daha eğitim seviyesi temel düzeyde olanlardır.kimisi şiirle başlar çünkü şiir en içtenidir kimisi kompozisyonla başlayıp denemelere geçer denemeler bütün hataları affeder çünkü. cesurlar romanla başlar çogunlukla başladığı ilk roman yarıda kalır. kimisi de kendi bir araya getirmeyi başaramadığı keliemelrle bir kitapta karşılasınca not alır başka bir yere.bilinçaltında o cümleyi sahiplenmesidir kişinin.zaman geçtikçe kendilerininkini de eklerse çok güzel işler başarabilirler.
ben de aradan zaman geçtikten sonra okuduğum herhangi bir kitaptaki ufak ayrıntıları hatırlamayı seviyorum. hatta bazen alıp bütün kitabı tekrar okuyabiliyorum. :) şiir değilse not almıyorum kitaplardan, herkesin alışkanlığı farklı :)
öyle tabi bende mümkün mertebe tekrar dönmüyorum aynı kitaba. bir şekilde ondan alacagımı aldıgımı düşünüyorum. ve daha bir sürü tanışmam gereken kitap var diye düşünüyorum. bazılarını çok özlüyorum. ama yine de bakmıyorum. bir gün bakmamın zamanı gelecek biliyorum ama =)