Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
böyle bir şey Türkiye'de asla olmaz, ne bi rekor denemesine konu edilir kitaplar, ne de edilse bile itiraz eden çıkar.
Japonya’da bir kütüphanenin rekor kırma denemesinde kitapları kullanmayı planlanması halkın yoğun tepkisine yol açtı. Gerekçe son derece anlaşılır: Böyle bir hareket kitaplara nezaketsizlik olacaktır.
Japonya’daki Gifu Kent Kütüphanesi’nin mimar Toyo Ito tarafından yenileme çalışmalarının sona ermesi nedeniyle 12 Temmuz’da yapılması planlanan “dünya kitap dominosu rekoru”nu kırma denemesi bölge halkınca kitaplara nezaketsizlik olarak nitelenerek ağır eleştirilere yol açtı.
Cumhuriyet'in haberine göre, yetkililerin, resmi açılışı 18 Temmuz’da yapılması planlanan kütüphanenin tanıtım amaçlı rekor denemesinin ardından kullanılan kitapların ikinci el fiyatına satılacağını açıklaması da halkı sakinleştirmedi.
Japon halkı kitaplara karşı aşırı saygılı oluşuyla ünlü. Hatta bu durum zaman zaman kutsallık mertebesine varabiliyor. Tepkilerden sonra yetkililerin nasıl bir adım atacağı merak konusu.
2015 yılının, Kitaplara verilen önem açısından, en önemli haberi, bizim Ülkemizde ise, !!!!
Japonların bugün neden dünyanın 1 numara olduklarına şaşırmamak lazım.Otobüste veya metroda 1 tane bile yolcu elinde herhangi bir şey okumamazlık etmiyor.Tüm yolcuların gözleri okumaya kilitlenmiş durumda.Okumayı böylesine ekmek ,su gibi benimsemiş bir toplumdan da böyle anlamlı bir tepki beklenir doğrusu.