Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Beğenmediğimiz kitaplar olur zaten. Bu çok normal. Ama en beğenmediğimiz kitap bile bize ufacık da olsa bir şey katmıştır. Bu nedenle kötü diyemeyiz. Çünkü bilgi kötü bir şey değildir. Kişinin bakış açısı ile yorumlamış kitaplar bize bir olaya bizden farklı gözle bakan İnsanların olduğunu hatırlatır. Hatta belki onun görüşünü daha çok severiz ve o görüş artık o yazarın değil, bizim olur. Yanlış anlaşılmasın benim kendi şahsi fikirlerim bunlar..
KESİNLİKE kötü kitap yoktur.Sizin zevkinize uymayan kitap vardır sadece..
Hiç olmadı beyin jimnastiği yapmış olursun yine faydasını görürsün. Ama bazı kitaplar da boğazdan geçmeyen lokmanın verdiği hissi veriyor, hani su içersinde ardına da daha bir durur insanın boğazına zorlamayacaksın onuda :D
Bilge karasuya gelecek olursak eğer, bir insanın her fikrini sevmezsin ama her insanın bir fikrini seversin, derim ben. Bilge Karasu'yu severim evet ama bu sözünü daha yeni duydum ve açık konuşayım, sevmedim. Yanlış anlaşılmak istemem, sonuçta adı üstünde bu bir tartışma, fikir alışverişi yapıyoruz ve ben de sadece fikrimi söylüyorum. Ama tekrar ediyorum bu bir tartışma. Kavga değil.
kötü kitap da, zaman kaybı da vardır. 3 günlük hayatta hele ki günlük işlerinin arasında zar zor zaman bularak okuyabiliyorsa insan, bunu daha iyi anlar. bir süre sonra zaten kitabın ilk cümlesini okuduğunda, anlatımın kötü olduğunu, sığ bir kitaba başladığını anlıyor insan. 100 tane kitap yazmış yazarlar var, hangi mantıkla o kitapların iyi kitaplar olduğunu söyleyebiliriz. roman kalıpları aynı, karakterlerin isimlerini, mesleklerini değiştirerek kitap yazıyorlar. pucca'nın kitapları zaman kaybı değil mi şimdi, ne kadar beyinsiz insanlar olduğunu anladığımıza sevinmeli miyiz?
Bilge Karasu der ki 'Okun/a/mayan kitap ölü bir nesnedir, bir yüktür. Ne yazık ki okunmuş kitapların çoğu da zamanla böyle ölü bir yük olmaya adaydır'
Eğer kötü kitap yoksa yük olmaya aday kitap vardır.
Kotu kitap demeyelim de bazen olmamis biseyleri eksik kalmis
kitaplar vardır bazen cok sevdigin bir yazarin kitabini alirsin
ama yok bu olmamis dersin cunku bazen yazarlarimiz sirf para
kazanma amacli kitaplar yazabiliyorlar bu nedenle cogu zaman
ilk kez okuyacagimiz bir yazar yada yeni alacagimiz bir kitap
bizi dusunduruyor ve okuyanlarin yorumlarina bakar hale geliyoruz
vardır vardır. kötü kitap okumaktan soğutur insanı ya :) örnek tess gerritsen rizzoli-isles serisi dışındakiler :))
ben de önceden elime geçen her kitabı kitaptır diye okumak için zorardım kendimi. ama şimdi o kadar çok kitap var ki okunabilecek. kötü dediğim kitabı bırakıyorum. haa ama kötü demek için de yarılıyorum hemen hemen :)
Bu yorum silinmiş