Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Kötü kitap yoktur. Dolayısıyla zaman kaybına neden olan kitap da yoktur. Biz istediğimiz kadar çok saçma bir kitaptı, vaktimi yedi diyelim, o kitap bize mutlaka bir şey katmıştır. Farkında olmasak da katmıştır. Çünkü o kitap. Boş işler müdürü değil. Kitap. Dolu dolu sayfaları olan bir kitap. Kesinlikle bazı kitapların zaman kaybı olduğu görüşünü desteklemiyorum. Diğerine göre daha yararlı olan kitap vardır. Diğerine göre daha az yararlı olan kitap da vardır. Ama yararsız kitap yoktur. Ve olmayacaktır.
Evet, en beğenmediğimiz kitap bile bize bir şey öğretir..En azından bir kitabın "nasıl olmaması" gerektiğini
Hiç olmadı beyin jimnastiği yapmış olursun yine faydasını görürsün. Ama bazı kitaplar da boğazdan geçmeyen lokmanın verdiği hissi veriyor, hani su içersinde ardına da daha bir durur insanın boğazına zorlamayacaksın onuda :D
kötü kitap da, zaman kaybı da vardır. 3 günlük hayatta hele ki günlük işlerinin arasında zar zor zaman bularak okuyabiliyorsa insan, bunu daha iyi anlar. bir süre sonra zaten kitabın ilk cümlesini okuduğunda, anlatımın kötü olduğunu, sığ bir kitaba başladığını anlıyor insan. 100 tane kitap yazmış yazarlar var, hangi mantıkla o kitapların iyi kitaplar olduğunu söyleyebiliriz. roman kalıpları aynı, karakterlerin isimlerini, mesleklerini değiştirerek kitap yazıyorlar. pucca'nın kitapları zaman kaybı değil mi şimdi, ne kadar beyinsiz insanlar olduğunu anladığımıza sevinmeli miyiz?
vardır vardır. kötü kitap okumaktan soğutur insanı ya :) örnek tess gerritsen rizzoli-isles serisi dışındakiler :))
ben de önceden elime geçen her kitabı kitaptır diye okumak için zorardım kendimi. ama şimdi o kadar çok kitap var ki okunabilecek. kötü dediğim kitabı bırakıyorum. haa ama kötü demek için de yarılıyorum hemen hemen :)
Bilge Karasu der ki 'Okun/a/mayan kitap ölü bir nesnedir, bir yüktür. Ne yazık ki okunmuş kitapların çoğu da zamanla böyle ölü bir yük olmaya adaydır'
Eğer kötü kitap yoksa yük olmaya aday kitap vardır.
Kotu kitap demeyelim de bazen olmamis biseyleri eksik kalmis
kitaplar vardır bazen cok sevdigin bir yazarin kitabini alirsin
ama yok bu olmamis dersin cunku bazen yazarlarimiz sirf para
kazanma amacli kitaplar yazabiliyorlar bu nedenle cogu zaman
ilk kez okuyacagimiz bir yazar yada yeni alacagimiz bir kitap
bizi dusunduruyor ve okuyanlarin yorumlarina bakar hale geliyoruz
Yalan yanlış yazılmış, kaynakları sahte, kişinin bakış açısı ile yorumlanmış belgeler olan kitaplar bize neyi öğretecek ?
İyi kitap olduğu gibi kötü kitapta vardır. İşe ütopik bakmaya gerek yok.
Öyle yazarlar vardır ki teraziye bir kitabını koyarsınız, diğer teraziye bir yazarın tüm kitaplarını koyarsınız. Bütün kitaplarını koyduğunuz yazarın eserleri 1 kitabı koyduğunuz yazarın 1 kitabına bile ağır gelemez. İsimle örnek verirdim ama neyse.