Okuma Kulübü

Her ay grup üyeleri olarak bir kitap seçiyoruz, topluca kitap okuyup,tartışıyor , sizi de aramıza bekliyoruz..


Tür: Genel | Açılış, 07 Ağustos 2011
<< tüm tartışmalar

Neden okumuyorum?

Tartışma Cevapları
« geri 1 2 3 4 5

1 ile 10 arası cevap gösteriliyor, toplam 44 cevap.
7 kişiden 7 kişi beğenmiş.

reklamı çok çok yapılan kitapları okumuyorum çünkü iyi kitabın zaten reklama ihtiyacı olmaz o gelir seni bulur.

12 yıl, 5 ay     
8 kişiden 7 kişi beğenmiş.

O değil de hemen hemen herkes Elif Şafak okumuyorum demiş. Sen, ben, o okumadıysa kim okuyor bu kadını arkadaş?

12 yıl, 4 ay     
5 kişiden 5 kişi beğenmiş.

best seller olan aşk romanlarını okumuyorum. çünkü aynı diziler gibi, hepsi birbirinin tekrarı... farklı konulardaki değişik kitapları okumayı seviyorum.

12 yıl, 5 ay     
5 kişiden 5 kişi beğenmiş.

Edebi yeteneğini piyasa şartlarının hizmetine sunduğu için Elif Şafak'ı... Ve tabi tasavvuftan bihaber tasavvufi teke zortlatmalarını.

12 yıl, 5 ay     
4 kişiden 4 kişi beğenmiş.

Can Yücel, Eliş Şafak, Ayşe Kulin, Pınar Kür bla bla bla. Nedenine gerek yok az çok malum.

12 yıl, 4 ay     
4 kişiden 4 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

kahraman tazeoğlu , elif şafak,kişisel gelişim kitaplarını, yeni yetme yazarlar(ece vahapoğlu gibiler) ve aşk romanları okumuyorum.. tarzım değil... piyasa için yarıştıklarına inanıyorum

12 yıl, 5 ay     
4 kişiden 4 kişi beğenmiş.

Japonca yazılmış tüm kitaplar. Neden, çünkü anlamıyorum.

12 yıl, 4 ay     
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.

bilalante,

Tabii ki hepimiz köylüyüz ama benim sözünü ettiğim köy romanları köylüyü anlatmıyorlardı ki. Köye kısa bir ziyaret haricinde gitmemiş, orada yaşamamış büyük şehirlerde yaşayan aydınlar tarafından ideolojilerini anlatmak için malzeme olarak kullanıldı. ve ne yazık ki bunu en sığ biçimde yaptılar. Bir de aynı mantıkla yazılmış köy tiyatrolarımız var bizim. Seksenli yıllara kadar köy edebiyatına olan rağbet çağdaş edebiyata geçme sürecimizi yavaşlattı. Hatta biraz da bu yüzden Tanpınar, Oğuz Atay, Yusuf Atılgan, Adalet Ağaoğlu gibi yazarların kitapları seksen sonrasına kadar ikinci baskı yapamadılar. Biz postmodernizmi henüz yeni yeni tanıyabiliyoruz. Tabii yanlış anlaşılmasın. Bu gecikmenin tek sebebi köy romanı değildir. Gelişmenin önünü açan da seksen darbesi olmamıştır.
Ama bunun haricinde gerçekten köyü anlatan, anlının akıyla bu işin içinden çıkmış yazarlarımız da var ve bundan sonra da olmalıdır. Eğer kendimize has bir Türk edebiyatı kuracaksak köylü unsurunu nasıl arkada bırakabiliriz ki.

12 yıl, 4 ay     
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.

İyi kitap kendini minimum reklamla zirveye çeker. Reklama ihtiyacı olmaz fikrine katılmıyorum. Sadece yeteri kadar. İnsanın gözüne soka soka değil. Ben her gazeteyi açtığımda aynı kitap için sansasyonel haberler okumak istemiyorum. O kitabın arka kapağındaki yazıyı koyun habere yeter benim için. Mesela ben Olasılıksız'ı arkasında sırf Clive Cussler'ın beğenilerine mahzar olduğu için okumuştum. Ne popülerliği ne de başka bir şey.

12 yıl, 5 ay     
4 kişiden 3 kişi beğenmiş.

Türk bunalım edebiyatı. Hiç sevmem. Hayat boş, takılmayın böyle şeylere, her şey kontrolümüz dışında tarzı yazarlardan ve kitaplarından nefret ederim. Türk olunca daha bir beter. Her şeyin cılkını çıkartmayı çok bir seviyoruz.

12 yıl, 4 ay     
« geri 1 2 3 4 5
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar