Her ay grup üyeleri olarak bir kitap seçiyoruz, topluca kitap okuyup,tartışıyor , sizi de aramıza bekliyoruz..
HankR ben çok çok reklamı yapılan kitap derken insanın gözüne sokulan kitapları kastetmiştim ama sizin gibi doğru ifade edemedim herhalde :)
Patasana hariç Ahmet Ümit'i. Bir de Bab-ı esrar belki okunabilir. Onun dışındaki kitaplarında ne konu var ne aksyon. Polisiye değil sanki festival filmi mübarek.
Teşekkür ederim, Ebru. Herkes sanırım aynı şeyden bahsediyor :) Ben sadece durumu karakterize etmek istedim. Sonuçta yazarlar yazma amaçları ne olursa olsun hayatlarını yazarak kazanıyorlar. İyi bir ürünün de yeterli seviyede reklamı yapılması gerekir.
Elif Şafak ve Canan Tan.
En çok da Canan Tan yazdıkları çok basit, bir sonraki sayfada ne olacağını bilerek okudum ve okuduğum 3 kitabında da (Yüreğim Seni Çok Sevdi, Piraye, Eroinle Dans) aynı kurgu vardı. Bir kız var üniversiteye gidiyor, arkadaşları, yaşadıkları falan filan...
Elif Şafak için de aynı sonucu çıkarabilirim. Aşk dışındaki okuduğum diğer kitapları çok basit, beklediğimin çok altında. Aşkı da sevmemin nedeni tamamen Mevlana 'yı anlatması, Mevlana'nın yaşamından sözlerinden kendimde çok şey bulmam.
Türk bunalım edebiyatı. Hiç sevmem. Hayat boş, takılmayın böyle şeylere, her şey kontrolümüz dışında tarzı yazarlardan ve kitaplarından nefret ederim. Türk olunca daha bir beter. Her şeyin cılkını çıkartmayı çok bir seviyoruz.
Bu yorum silinmiş
son zamanlarda gündemde olan kalınlığıyla ve hızlı okunulmasıyla gözde olan kitapları okumuyorum . iyi olsalar bile sevmediğim bir önyargıyla okuyamıyorum onları , olmuyor. gündemden düştükten 1-2 sene sonra belki
Can Yücel, Eliş Şafak, Ayşe Kulin, Pınar Kür bla bla bla. Nedenine gerek yok az çok malum.
Japonca yazılmış tüm kitaplar. Neden, çünkü anlamıyorum.
1.Seksen öncesi köy romanlarını okuyamıyorum çünkü hepsi birbirinin aynı ama hala ısrarla bunları tavsiye eden öğretmenler var. Şaşıp kalıyorum.
2. Konusunu divan edebiyatından ya da tasavvuftan alan kitapları okuyamıyorum. Evet biliyorum kaliteli olanları da var ama birileri bu konuları o kadar çekiştirdi, sündürdü ki kaliteli bile olsa tahammül edemiyorum.
3. Güncel konuları gazeteci zihniyetiyle hemen romanlaştıran yazarlara da düşmanım. Bir adam ya yazardır ya da gazeteci. Gazetecei yazar diye bir şey henüz bizim ülkemize gelmedi (bence).