Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

OKUMAK HAKKINDA;

Tartışma Cevapları
« geri 1 2

1 ile 10 arası cevap gösteriliyor, toplam 15 cevap.
5 kişiden 5 kişi beğenmiş.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu ülkede çok kolay.

Gerçek Bilgi sahibi olmanın tek yolu da okuyup öğrenmektir..

10 yıl, 1 ay     
7 kişiden 7 kişi beğenmiş.

Eskiden kitapların çoğu güvenilirdi, şimdi ise pek azı güvenilir. Bu nedenle okumak kadar ne okuduğunuza dikkat etmek gerekiyor. Ortalıkta Tarih'in T'sinden bile anlamayan Osmanlıca, Arapça, Farsça bilmeden Osmanlı Tarihçisi olduğunu iddia eden insanlar var. Okumak iyidir ama sağlam kaynak okumak çok çok iyidir.

10 yıl, 1 ay     
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.

Kuşku, öğrenmek için iyidir; ama ne yazıkki artık çoğu insandan, çoğu kitaptan kuşku duyuyoruz. O yüzden öğrenmek için sadece okumak da yetmiyor.

10 yıl, 1 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Korsan kitapları okumayalım korsan kitaplar korsan olmayan kitapların basılmasına engel oluyor lütfen rica ediyorum.-)

10 yıl, 1 ay     
5 kişiden 5 kişi beğenmiş.

@ Ayşe Yılmaz arkadaşım Türkiye'de korsan kitaplar olmasa insanların çoğu kitap okuyamazdı. Orjinal bir kitap 25 liradan başlayıp 50 liraya kadar gidiyor. Aylık geliri 10.000 - 50.000 TL arasında olan kişiler tabii ki orjinal kitap okusunlar.

Sonra zengin ve aydın insanlarımız bu ülkede kitap okunmuyor diye feryat ediyorlar.Halbuki ekonomi bunu çok güzel açıklamıştır gelir düzeyi arttıkça sosyal ve kültürel harcamalırn gelir içindeki payı artar diye. Paran çok ise kitaba, filme, dergi aboneliklerine harcayacağın geliri düşünmezsin. Ama kısıtlı gelirin varsa minumum harcama ile maksimum fayda yaratmaya çalışırsın. Öncelik barınma, yemek, giyinme, okul gibi harcamalar.

Korsan kitaplar 5 ile 10 lira arasında fiyatlanıyor. Orjinal 2-3 kitaba karşılık 8-10 korsan kitap okuma şansı oluyor, geliri düşük ama kültür düzeyi yüksek insanların.

10 yıl, 1 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Kitap okumak insanı gerçek dünyadan uzaklaştırır ve bütün olumsuzlukları unutturur insana :)

10 yıl, 1 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

korsan kitap okumaktansa kitap okunmaması taraftarıyım ben. tamam pahalı geliyor olabilir ama para kazanmanın ne derece zor olduğunu bilen insanların, emek hırsızlığı konusunda da aynı hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. herkes ayda 1 kitap alabilecek kapasiteye sahiptir mesele okuma hevesi olup olmadığında. asgari ücret aldığı halde günde 2 paket sigara içen insanları hepimiz tanıyoruz görüyorz. çocuğuna ayakkabı alamadığı halde eğitimini tamamlamaya çalışan insanlar kurtaracak bu ülkeyi. keyfi harcamalarını kısmamak için emek çalanlar değil.

10 yıl, 1 ay     
4 kişiden 4 kişi beğenmiş.

@vahit arkadaşım Amerikan Coca-Cola firmasının çok güzel bir fiyat politikası var. New York'da 2 litrelik Coca-Cola'nın fiyatı $2.16 yani 5 TL civarında iken Türkiye'de 2,5 litrelik Coca-Cola'nın fiyatı 3 lira civarında. Hindistan'da ise coca-cola 2 lira civarında. Yani her ülke halkının alım gücüne göre fiyat politikası belirleniyor. Ama kitapların ve bilişim yazılım ürünlerinin telif hakları ise her ülkede aynı. Halbuki ülkelerin alım gücüne göre fiyat sunsalar korsan diye bir sorun olmazdı. Kimse daha düşük kaltedeki bir baskıyı okumak istediği için değil gücü ancak ona yettiği için onu alıyor.

Zaten korsan basılan kitapların pazarı çok değerli eserler değil çok satılan hafif kitaplar. Ben edebi,bilimsel kitaplarımı ya eski kitap satan yerlerden ya da taksitle büyük kitapçılardan alıyorum.

Ayrıca herkes ayda bir kitap okuyacak diye bir kural yok. Herkesin algısı, kapasitesi birbirinden farklı. Ben eğer uygunsam ayda 5 veya 7 kitap okuyabilirim. Eskiden 10-15 okuyabiliyordum. Turgut Özakman'ın Şu Çılgın Türkler kitabı 747 sayfa olmasına rağmen okumam sadece 3 gün sürdü. Aynı kitabı geçen yıllarda 3 kere daha okudum. Gülün Adı adlı eseri ise okumam 7 gün sürmüştü. Birden çok kitabı aynı anda okuduğumda daha çok zaman alabiliyor.

10 yıl, 1 ay     
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.

korsan kitapların yazarlar tarafından piyasaya sürüldüğüne dair rivayetler de var, ki orijinal kitaptan sadece yayınevlerinin kazandığını, yazarlara düşen payın çok az olduğunu düşünürsek hiç de mantıksız gelmiyor. ayrıca ekonomik boyutu bile bir kenara bırakırsak, bazı insanların orijinal kitaba ulaşamama gibi bir sorunu var. ben de bayılmıyorum korsan kitap almaya şahsen. yaşadığım yer on sene önce oldukça küçük bir yerdi ve var olan iki-üç kitapçının hiçbirinde de orijinal kitap bulunmuyordu. on senedir şehir biraz gelişti ancak insanların kültür seviyesi düşük dolayısıyla kitaba talep az olduğundan hala kitap bulma konusunda zorlanıyorum. öyleyse okumayı bırakayım, ben de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya kalkışayım, işime de gelir nasılsa her bakımından oldukça masrafsız bir yöntem, öyle değil mi?

10 yıl, 1 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

@Weasleyhead arkadaşım orjinal kitap bulmakta sıkıtı yaşıyorsan dr.com.tr, imge.com.tr, okuoku.com ve idefix.com gibi internet adreslerinden aradığın kitapları bulabilirsin. 50 TL'yi aşan siparişlerde kargo ücreti de ödemiyorsun.

Bu arada kızılsaçlı Weasleylerden en çok hangisini seviyorsun? :)

10 yıl, 1 ay     
« geri 1 2
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar