Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
https://eksisozluk.com/albert-camus-ve-jean-paul-sartre-ile-eve-cikmak--3898278
galiba bu başlığı deneme umudum olurdu :)
Felsefe yapmak gerekirse, şahsen tanımadığım insanların sadece kitaplarına bakarak keşke ölmeseydi gibi bir hayıflanma beni o yazarın fan'ı yapar diye düşünmekteyim."Keşke ölmeseydi daha nice kitaplarını okurduk ve kendisinden daha ne kadar olumlu anlamda yarar sağlardık diye sızlanmak" ise yazarın eserlerini gerçekten benimseyerek özümsediğimi gösterir..İki durum da hayattaki önemsediğim açılardan konumumu farklı belirler kanısındayım..Çok pragmatik bir kişiliğe sahibim galiba..
Ama bir yazardan yararlanmak için onun ölmemesini istemek ve hayattayken de kitaplarını satın almak mutual faydayı da akla getirmez mi?
Tercihimse, yukarıda belirttiğim düşüncelerim doğrultusunda: Dostoyevski ve Tolstoy
40 yaşında çok genç ölmeyi seçen Jack London'ın bir çok harika eseri var. Ölmeseydi eminim biraz daha hayat tecrübesiyle, çok daha mükemmel eserler yazardı. Her kitabını okuduktan sonra 'keşke ölmeseydi' demişimdir.
Öldüğüne en çok üzüldüğüm yazar tabi aynı zamanda şair Cahit Zarifoğlu... Zarifoğlu'nun şiirleri bende hep farklı bir tesir bırakmıştır.
Zarifoğlu dışında Necip Fazıl, Nazım Hikmet gibi şairlere keşke ölmeseydi dedim.