Sorun, İstek ve Önerileriniz

Vikitap hakkında tüm soru, sorun, istek ve önerilerinizi grubun tartışmalarında bize iletebilirsiniz. Gruba katılmam diyorsanız [email protected] adresini veya iletişim (www.vikitap.com/iletisim) bölümümüzü kullanabilirsiniz!


Tür: Genel | Açılış, 26 Mayıs 2011
<< tüm tartışmalar

Öneri

Tartışma Cevapları
1 2 ileri »

11 ile 18 arası cevap gösteriliyor, toplam 18 cevap.
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

O kadar büyüdü kiii sizi kişisel hedef olarak gördüğümü düşünüyorsunuz :)

- Ayrıca tutupta bir site için bu kadar uğraşmam kolay kolay o kadar öneri felan , siteyi çok beğendiğim için bu kadar uğraşıyorum umarım şu önerilerden işe yarar bir şekilde ortaya bir şey çıkarırlar.

13 yıl, 6 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Ah evet, onu site yöneticisinin duvarına yazdım.

Aynı metinde riskten bahsettim. (Yine duvar yazışmasında yazılan metinlerin silinememesi/düzeltilememesi ile ilgili şikayetimi de belirttim. Yoksa o metin orada olmazdı.)

Ve site yöneticisiyle gerçekleştirdiğim siteye dair bir özel yazışmamda bu konuda geri adım attığımı belirttim.

O yüzden buradaki öneriler sayfasında yazdığım onca öneri arasında - umarım onları da okumuşsunuzdur - buna yer vermedim.

Oturup bu konuda "cevap verebilmek" amacıyla araştırma yapmanız çok sevimli olmuş, keşke o kadar duvar yazışmasına bakarken duvarıma uğrayıp işin aslını sorsaydınız...

Yoksa kişisel hedefiniz mi oldum? :)

Eğer öyleyse, bir kitap oluşumunu kötüye kullandığınızı söyleyebilirim.

Ayrıca yine kişisel saldırı görüyorum "muhalefet olmak için yazan" insan etiketiyle yargılanıyorum. Hiç şık değil...

Cevabınıza istinaden : Kimin neye göre kitap eklediğini çözebilmenin yolunu söyler misiniz? Yani adamın 10.000 kitabı var, oturup günde 300 kitap ekliyor. Onu sahtecilikle suçlayıp üyeliğini dondurma hakkımız var mı?

Ayrıca üyeleri top readers kategorisine almak için sınav yapmak? Maksadımız statükocu bir yapı mı kurmak? Ayda bir gerçekleştirilecek mi bu sınavlar? Katılan üyelerin okuduğu ortak kitaplardan mı seçilecek? Neye göre olacak? Kim karar verecek? Ve daha da önemlisi kaç kişi böyle bir şey için başvuracak? Az kişi başvurur, çoğunluk ilgilenmezse, anlamsız olur. Çok kişinin başvurduğu bir sınavdaysa değerlendirme yeterince doğru olamaz.

Diyelim ki 4 kişi aday oldular ve okudukları 3 ortak kitap bulundu. Birisi geçen ay, biri geçen yıl, biri de 10 yıl önce okumuş bunları. Sınav sonuçlarının sağlıklı olduğunu söyleyebilecek misiniz?

"Daha fazla uğraşmayacağım" ne demek? Ortaya bir fikir attınız ve bunu teati ediyoruz.

Bu grubun maksadı bu. Maksadı aşan bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Cevap vermeyecekseniz de siz bilirsiniz.

-----------

Kahlan amnell, beşinci öneri kısmında seninle hemfikirim.

Altıncı öneri'ye benzer bir öneriyi daha önce yapmıştım. mensubu olduğumuz gruplarda katıldığımız tartışmaları maille takip edebilmek iyi olurdu. Dediğin gibi bu konuda çalıştıklarını söylemişlerdi.

13 yıl, 6 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Site yöneticisinin duvarına ;

En aktif okurlar diye bir istatistik kategorisi yapsanız...

Gerçi kendini dev aynasında görmek isteyenler yalan dolan ile listelerini şişirirler...
_______________________________________________________________________________________
diye bir mesaj atan bir insan bence bu fikri tam olmasa destekliyor diye düşünüyorum. Muhalefet olmak için yazdığınızı düşünüyorum.

* Ben orda gerçi kendini dev aynasında .... diye belirttim derseniz ;

Cevabım şu olur ; Eğer ki bu sorunda çözünürse yani rastgele eklemek , siz bu fikri kabul etmiş olduğunuz anlamınaz gelir ( belirtiginiz mesajda ) Peki nasıl çözülür bu rastgele atma ; top readers kategori oluşturulursa buna katılım serbest olmalı katılan üyeler bir sınav doğrultusunda birinci seçilirler okudukları kitaplar kısa ve öz bir sınav olmak şartıyla..

Daha fazla uğraşmıyacağım sadece bir öneri belirttim bu kadar uzatmayada gerek yok . Kararı yönetim vermeli dediğiniz gibi. İyi günler .

13 yıl, 6 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Benim 5. maddeye itirazım var. Burada takip sistemi var, yani birbirimizin hangi kitapları eklediğini takip edebiliyor ve yeni kitaplarla tanışıp, ne bileyim, okunacaklar listesine alabiliyoruz. Yeni eklenen kitapların bildirimini duvarımızdan silersek paylaşımın ne anlamı kalır?
6. maddede de, birisi bizim duvarımıza yazı yazdığında posta kutusuna bildirim geliyor zaten. Diğer konuyu da site mimarları gerçekleştirmeye çalışıyor diye biliyorum.

13 yıl, 6 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

"Düşüncenize saygı duyuyorum" diye başlayıp ve yanıtımın saçma olduğunu ifade ederek bitirmek?
Political Correctness bu olmasa gerek.

Fikir ayrılığımızdaki handikap şu, "eğlenceli bir site" nedir?

Kitaplarla ilgili testler ve sınavlar - belli bir/birkaç kitap özelinde gerçekleştirildiğinde - o kitap(lar)ı okumamış insanların dikkatini çekmeyecek mesela. Henüz okumadıkları ya da okumaya lüzum görmedikleri kitaplarla ilgili testler onları ne kadar eğlendirebilir ki? Belli türler özelinde de aynı şey yaşanabilir.

Hâliyle bunun "insanların kitaba olan sevgisi"ni artıracağı savını yersiz buluyorum.

Daha da geliştirmeye kalkıp da her türe ya da her okuyucunun beğenisine göre testler hazırlamak, bu eksende haftalık sınavlar yapmak ve her türe özel olarak "haftanın üyesi"ni seçmek ne kadar anlamlı?

Ben bu siteye ana sayfası'nda "haftanın üyesi" ibaresiyle birinin resmini görmek için gelmiyorum ki? Bunun üyelerin kitaba olan sevgisini artıracağı savını bu nedenle de reddediyorum.

Basit bir espiriden "Öss mantığında düşünen insan" olduğum çıkarımını yapmışsın. Yargılarını netleştirmeden önce biraz daha düşün istersen üzerinde. Ben sana değil öne sürdüğün fikre karşı yaklaşım gerçekleştirirken, senin bana yönelik bir "etiketleme" çabasına girmiş olman şık değil.

Ayrıca, "en büyük kütüphane fikri"ni atan ben değilim. Savınızın yaptığı çağrışımdı bu.
Önerdiğiniz "rekabetçi" fikir bana good reads'te "top users / top readers / top reviewers / most popular reviewers" gibi kategorileri hatırlattı. Ona istinaden söyledim. Top users, top readers gibi kategoriler ile hoşlaşmadığımın altını çizdim. Bu sitede yer alan good reads, shelfari ve türevlerini kullanmış olan/kullanan okuyucular eminim ne demek istediğimi anlıyorlardır.

Kategorizasyon, rekabet ve istatistik bu tip komünitelerde tat kaçıran bir şeydir. Bu yüzden "eğlencesine" de olsa, rekabetçi fikirlere karşıyım.

İkimiz de okuyucu olarak fikirlerimizi belirtiyoruz burada, son kararı elbette site sahipleri verecek.

13 yıl, 6 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Düşüncenize saygı duyuyorum :) ama kitaplarla ilgili testler fikrine verdiğiniz yanıt çok saçma geldi ! bu siteye ben kitap hayranlarının buluştuğu bir topluluk olduğu için katıldım ve sanırım çoğu insanda bu düşünce ile burada ! elbetteki kitaplarla ilgili testler ve yarışmalar üyelerin dikkatini çekerek sitede daha eğlenceli bir ortam oluşturur ayrıca bunun sayesinde insanların kitaba olan sevgisi daha artmış olur. Ayrıca öss mantığında düşünen insanlarda katılmak zorunda değiller.Ayrıca ben sadece kitaplarla ilgili testler ve sınavlar olup haftanın üyesi secilse dedim. Siz kendi kendinize en büyük kütüphane sahibi diye bir fikir atmışsınız bende herkes atar 1000 tane kitap haftanın kütüphanesi secilir diye düşündüğüm için onu eklemedim . O yüzden bu ne işe yarar peki diye soru sormanızada anlam veremedim ?

13 yıl, 6 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Gördüğüm kadarıyla iki ayrı profil görünümü var.
Birincisi üst frame'den Profilim'e tıklanarak mesajların göründüğü,
İkincisi ise alt frame'de isim/mahlasa tıklanarak ulaşılan son eklenen kitapların ve listelerin göründüğü.

Profil sahibinin temel düzeyde gereksinimlerini karşılayacak düzeyde görüyorum ben bu ikisini.

"Durum paylaşma özelliği" facebook, twitter gibi sitelerde anlamlı olabilecek, buradaysa işlevsel olmayacak bir özellik bence, bunu gereksiz buluyorum.

Kitaplara yorum yapma özelliği zaten mevcut, değerlendirme yapılabiliyor, kitabın başlığı altında tartışma başlatılabiliyor.
"Like atma" ne demek? Eğer beğenmekse, kitaba olan beğenimizi gösterebiliyoruz zaten.

Bir kullanıcının hangi kitabı okuduğunu beğenmemiz çok anlamsız olmaz mı?

---

Kitapların yetersizliğine gelince. Evet bu anlamda çok kapsamlı bir db yok, eksikler çok fazla. Kullanıcılar ekledikçe, yöneticiler onayladıkça aşacağız bunu. El birliğiyle hakkından gelinmeyecek bir şey değil :)

Geç onaylama problemini ortadan kaldırmak için ileride gönüllü yazarlardan oluşturulacak bir editör grubu çalışabilir düzenleme işinde. Yeni bir site, bu kararlar için henüz erken.

----

Kitaplarla ilgili testler ve sınavlar olsa ve dereceye giren haftanın üyesi seçilse?

Öss günlerime döndüm, kaç yanlış bir doğruyu götürecek? :)

Kullanıcıların beğeni ve eğilimlerini ölçmeye yönelik testler elbette olabilir ama "haftanın üyesi", "en büyük kütüphane sahibi" gibi istatistik kategorileri zarar verecektir buraya. Önüme çıkan her kitabı ekleyerek 10.000 kitap sahibi gösterebilirim kendimi, bu ne işe yarar pekiyi?

---

Site biraz daha otursun, reklamı yapılacaktır diye tahmin ediyorum.
Hem kullanıcı sayısında hızlı bir artışı kaldırabilecek mi sorusu da kafamda.

13 yıl, 6 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

1- Profil alanı profil sahibi için çok yetersiz sadece kitap ekleme için ve mesaj kutusu için kullanabiliyor bunun yanı sıra kendimiz durum paylaşma özelligi olsa çok iyi olur aynı zamanda paylaşılan şeylere yorum yapma ve like atma olsa iyi olur.(tabii paylaşılan şeyler kitap ve kitaplarla ilgili olan konular olmalı )

2- Kitaplar çok yetersiz tabii ben ekliyorum elimden geldiği kadar ama geç onaylanıyor bunuda çözerseniz çok iyi olur

3- Sitede her hafta kitaplarla ilgili testler ve sınavlar olsa ve derece girenler haftanın üyesi seçilse felan.

4- Site reklamla tanıtmak için biran önce çalışmalara başlayın bence çünkü sağlam bir site ve bağlayacı :)

5- Bir kitap eklediğimiz zaman profil duvarımızda bunu ekledi tarzında yazı cıkıyor bu tarz şeyleri veya başkalarının bizim duvarımıza yazdıkları şeyleri kaldırma şansımız olsa iyi olur yada var ben bilmiyorsam kusra bakmayın

6- Birisi bizim duvarımıza yazdığında veya grubumuzda yazdıgımız bir tartışmaya cevap gelince bunları daha kısa yoldan görmek için facebookta olduğu gibi bildirim sistemine benzer birşey olursa bizim için daha pratik olur.

7- Site daha yeni kuruldu bir çok öneriler doğrultusunda yapılacak yenilikler var bence bir etkinlik takvimi oluşturulmalı bu etkinlik takvimi geçiçi bir süre zarfında gerçekleşecek yeniliklerin zamanı belirtmeli . Olursa bence biz meraklı kullanıcılar için çok iyi olur.


------------------------- Öneri Güncelliyorum ------------------------------

13 yıl, 6 ay     
1 2 ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar