Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Ben pahalı buluyorum.Benim gibi bir kitabı iki üç günde bitiren bir kişi ayda yaklaşık on kitap alacak olursa,haliyle bu durum çoğu hanenin maddi gücünü zorlar.Kitap fiyatları 5-10 tl olsa iyi ama nerde uçmuşlar.Kütüphanelere de gittim lakin yenilenme yokki oralarda da.hep eski kitaplar.İlgimi çekenleri okudum onlarda bitti.
hazal46 eğer istanbuldaysan taksim de atatürk kitaplığı var.
orası merkezi oraya dilekçe verebilirsin.
kütüphanenin yenilenmesi için.
Konunun üstüne biraz daha düşününce yukarıda söylediklerime ek olarak şöyle bir yazı çıktı ortaya.
http://adenisyan.wordpress.com/2013/07/18/kitaplar-pahali-mi-dediniz-hadi-canim-daha-neler/
@emel elif e meseleyi buraya taşıdığı için teşekkürler.
kitapları cok seven biri olarak bende kitapları pahalı bulmaya basladım. okudugum kitapları kütüphane olusturmak için satın aldıgımı ve ayda 4-5 kitap okumaya calıstıgımı varsayarsak birde kitabın taze kokusunu içime cekmenin ayrı bir zevk oldugunu düşünürsek bu durum bütcem için sıkıntı olusturabiliyor. özellikle Türk yazarların kitaplarının cok daha pahalı oldugunu düşünüyorum. umarım yayın evleri biraz ikramda bulunur kitapseverlere...
tüm kitaplar için yorum yapamıycam ama bazı yayınevleri var ki fiyatları çok yüksek tutuyorlar. Bu da okuyucuyu korsan kitaba yönlendiriyor malesef
Arz talep meselesi diye yıllarca konuşuldu kitapların pahalılığı. Talep fazla olmadığı için kitabın fiyatının pahalı olduğu öne sürülüyor, ancak bana göre yanlış bir düşünce. Bu kadar az talep edildiğini düşünmüyorum, söylenildiği kadar da az kitap okunduğunu düşünmüyorum. Evet okumayan bir kesim var ama onlardan daha fazla okuyan olduğunu düşünüyorum, görüyorum.
Kitap fuarlarında bile liste fiyatından satılan kitaplar oluyor. Örneğin pegasus yayınları. Okumayı bir o kadar çok istediğim pegasus yayını kitapları almak gerçekten güç...
%20 olduğuna emin misin ? Kimse %20 için o kadar emek verip kitap yazmaz bence.
Yazarlar kitapların en fazla %20'sini alıyor. Orhan Pamuk hariç diğerlerinin eline geçen çok az bir para. Asıl kazanan yayınevleri.
Zaten eski Türk yazarların hayatlarına bakarsak anlarız. Örneğin bir Özdemir Asaf ya da Can Yücel, köşklerde oturmuyorlar. Yazarlıktan köşeyi dönen yok ve zaten yayınevleri çok satmak isteyeceği kitabı satıyor reklamını yaparak. Nice güzel kitaplar bilinmiyor. Zaten asıl işi yayınevleri yaptığından %20 taş çatlasa %30 alan var mı bilmiyorum ama yazarların aldıkları payın büyük çoğunluğu bu yüzdelerde. Bizim sorun ettiğimiz "korsan kitaba hayır, emeğe saygı" lafı yayınevlerinin karnını doyurur, yazar yine aynı alıyor.
ben kazancımıza göre pahalı olduğunu düşünüyorum.
pırlantanın bile lüks kabul edilmediği bir ülkede kitaptan %18 kdv almak bence saçma.
ama şöyle bir şeyde var biz kağıdı ithal ediyoruz.
işte bunu öğrendiğimde kütüphanemi bozma kararı almıştım.
o da fiyatlarımıza yansıyor olabilir.