Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
kesinlikle yeni çıkan kitabı almaya korkuyorum bi öğrenci olarak adanadada ucuz yerler var tamam ama yeni çıkan kitap hiçbiyerde ucuz değil maalesef... :( ve bende katılıyorumkitap ucuzlarsa okuma oranıda artacaktır :)
Yeni çıkan bi kitabın 2.el olması biraz uzun sürebiliyor. En çok öğrencilik zamanlarda insanın kitap okumaya vakti olur ama o zamanda maddi durum buna biraz engel olur.
Konunun üstüne biraz daha düşününce yukarıda söylediklerime ek olarak şöyle bir yazı çıktı ortaya.
http://adenisyan.wordpress.com/2013/07/18/kitaplar-pahali-mi-dediniz-hadi-canim-daha-neler/
@emel elif e meseleyi buraya taşıdığı için teşekkürler.
@Quike sana kesinlikle katılıyorum ama zaten nedense yeni çıkan kitaplardan uzak duruyorum çünkü ilk önce okunup değerlendirilmesini bekliyorum ve daha birçok kitap var okumam gereken
tüm kitaplar için yorum yapamıycam ama bazı yayınevleri var ki fiyatları çok yüksek tutuyorlar. Bu da okuyucuyu korsan kitaba yönlendiriyor malesef
Kitaplar Türkiye'de kesinlikle pahalı.Öğrenciler için durum daha da zorlaşabiliyor.Sonra da korsan kitap alınmasını engellemeye çalışıyorlar.Onun yerine fiyatları düşürerek herkesin daha çok okumasını ve satışların artmasını sağlayabilirler.
Arz talep meselesi diye yıllarca konuşuldu kitapların pahalılığı. Talep fazla olmadığı için kitabın fiyatının pahalı olduğu öne sürülüyor, ancak bana göre yanlış bir düşünce. Bu kadar az talep edildiğini düşünmüyorum, söylenildiği kadar da az kitap okunduğunu düşünmüyorum. Evet okumayan bir kesim var ama onlardan daha fazla okuyan olduğunu düşünüyorum, görüyorum.
Kitap fuarlarında bile liste fiyatından satılan kitaplar oluyor. Örneğin pegasus yayınları. Okumayı bir o kadar çok istediğim pegasus yayını kitapları almak gerçekten güç...
ben kazancımıza göre pahalı olduğunu düşünüyorum.
pırlantanın bile lüks kabul edilmediği bir ülkede kitaptan %18 kdv almak bence saçma.
ama şöyle bir şeyde var biz kağıdı ithal ediyoruz.
işte bunu öğrendiğimde kütüphanemi bozma kararı almıştım.
o da fiyatlarımıza yansıyor olabilir.
şöyle de bir şey var: 1 tişört aylarca gidiyor ama maalesef 1 kitap için aynı şeyi söyleyemiyoruz.
hele yaz aylarında çok kitap okunuyor. günler uzun.
zaten 100 tl tişörte veren için de bu konu dert olmaz herhalde.
Bugünlerdeki en büyük yaram bu herhalde; kitapların el yakan fiyatları!
Özellikle son çıkanların fiyatları acayip pahalı, birini alsanız diğeri kalıyor. KDV oranının fazla olmasının yanında yayınevi politikalarının da fazlasıyla etkili olduğunu düşünüyorum ben. Özellikle okunduğuna ve okunacağına emin oldukları seri devamı kitapların etiketleri uçmuş resmen. Hele belirli yayınevleri var ki bile bile yapıyorlar. Pegasus ve Epsilon bunların başında mesela.
Bir de internet satış fiyatlarıyla kitapçılardaki etiketlerin arasındaki farklar var tabi... İşin içine dağıtım firmaları girince fiyat biraz daha kabarıyor. Ondan sonra da 'Korsana Hayır' diyorlar.