Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Kitap okumanın önemini hepimiz biliyoruz, yerli kitap okumanın ise ayrı bir önemi var. Kelime haznesini geliştirmekte, yerli kültürü öğrenmekte daha iyi bir yol yoktur sanırım. Eminim aramızda benim gibi çoğunlukla yabancı yazarların kitaplarını okuyan, yerli edebiyata biraz daha önem vermek istediği halde nereden başlayacağını bilemeyip başı dönen okurlar vardır. Şu ana kadar okuduğum yerli kitaplar iki elin parmaklarını geçmez galiba ne yazık ki. Yerli edebiyata başlamak için tavsiye istiyorum sizden, eminim çok iyi öneriler çıkacaktır.
Sabahattin Ali - İçimizdeki Şeytan
Hakan Günday - Az
Ayşe Kulin - Adı: Aylin
Zülfü Livaneli'nin kitaplarını önerebilirim gerçekten insanı içine çeken bir kurguyla yazıyor. Serenad,Kardeşimin Hikayesi,Leylanın evi
Bunu dışında Ayşe Kulin'de basarılı bir yazar hem eski zamanları faklı bir gözle görmeni sağlayan hemde sanki o anları yaşıyormuş hissi veren güzel kitapları var.
Sabahattin Ali güzel bir başlangıç olabilir. Hıfzı Topuz'un biyografilerini de öneririm. Profilinizde 15 yaşında olduğunuzu belirtmişsiniz. Normalde, bu yaşta bir okuyucuya Oğuz Atay'ı tavsiye etmekte tereddüt ederdim ama favori kitapları arasında Otomatik Portakal gibi bir yapıt olan kişinin Oğuz Atay'ın da hazzına varabileceğini düşünüyorum... Keyifli okumalar!
Peyami Safa'nın 9.Hariciye Koğuşu yerli edebiyatımızla tanışmak için iyi bir başlangıç olabilir.
Kemal Tahir Devlet Ana ve Kurt Kanunu başta olmak üzere tüm kitapları.