Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Merhaba arkadaşlar, resmen sinirimden oturup ağladım. nedeni ise kitabı anlamıyorum. 2 gün boyunca en az 5 kere baştan başladım. ama bu cümleyi kim diyor, şuan kimden bahsediyor anlamıyorum. ilk sayfalarda birinci tekil kişi olarak anlatılırken, diğer sayfalarda gözlemci bakış açısıyla anlatılıyor. kafam karışıyor. bir cümle okuyup 5 dakika düşünüyorum. bu sorunu gerçekten sadece ben mi yaşadım kafayi yemek üzereyim.
Ne Yusuf Atılgan bir abartıdır ne de kitapları ya da yazım tarzı sorunludur. Sizin kafanızı karıştıran ve sürekli sinirlenip yazanları idrakte sorun yaşamnızın sebebi olayları bir karakterin kendi zihinsel çatışmaları doğrultusunda anlatmasıdır. Yanisi monolog yapmasıdır. Karakter kendi kendine düşünüyor ve kendi kendine konuşuyor. Yusuf Atılgan'ın yazım tarzı böyle. Yani yolda yürürken ya da bir yerde otururken hep iç konuşmalar var (ki kafede otururken kendi kendine neredeyse gün boyu konuştuğunu bilirsiniz) Bu kadar çok "lan ne anlatıyor bu adam" tepkisinin altında da bu yatıyor. Başkasının beyninde olmak böyle birşey işte :) Sizde sorun yok kitap çok içsel düşünceler taşıdığından okunması zor. Zaten bir yerden sonra da gerçek hayattan mı yoksa hayallerinden mi bahsediyor bilmiyorsunuz. Bu da bir tarzdır ki sinemada çok kullanılır. :)
Süper, harika, ülkenin en iyi yazarı falan demiyorum ama tarzı kendine has. Beğenenide beğenmeyenide çok.