Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Bu yorum silinmiş
Bu yorum silinmiş
Zararlı kitap vardır, yasaklanması gereken kitap yoktur. Kitap yasaklayanların kitapları zararlıdır.
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. @mrvszr, söylediklerim zaten kişisel fikrim :) @mucit24, Maalesef düşüncelerin tehlikeli olduğu yorumuna katılamayacağım. @ehlimana, verdiğiniz örnekler çok güzel, ben de onu anlatmak istemiştim ama siz çok güzel açıklamışsınız. Konu çocuklar olunca durumlar değişiyor.
Kitap yasaklamak çok çağdışı ve ilkel geliyor bana. Her kitap kendine göre faydalıdır, zararlıdır bu tartışılır ama kitap yasaklamak çare değildir hiçbir zaman ...
çocuk olunca bencede durumlar değişir benim yorumum yetişkinler için olan kitaplaraydı :)
çocuk kitapları konusundaki hassasiyet yayın evlerine millieğitime ençok ta öğretmen ve ebeveynlere düşüyor maalesef :) çocukların ne okuduğu yakından takip edilmeli piyasa bahsettiğiniz gibi çok kitap var ne yazıkki :)
Seninde başta söylediğin gibi içerik olarak zararlı demeyelimde içeriği bana göre olmayan sen hitleri yada faşizmi sevmezsin ben severim belki yine sıkıntı çıkmasın :) .p
Zararlı kitap yoktur , yanlış anlaşılan yada anlaşılamayan kitap vardır bana göre.. her kitabın insana katacağı çok ufakta olsa bir parçası vardır diye düşünüyorum..
kitap toplatılması yada okunmasının yasaklanması kadar saçma bişey yok... tamamen kişisel özgürlüğe saygısızlık olduğunu düşünüyorum.. zaten yasaklatılan kitaplar genelde siyasi kitaplar onlarda insanların bilinçlenmesini önlemek amacıyla yapılmış özgürlüğe saldırılardır..
tabi bu yazdıklarımın hepsinin sonuna bi BENCE BÖYLE.. demek şart sanırım :)
Kitap öncelikler düşüncelerin özgür bir ortam bulabilmesidir. Düşünceyi yasaklamaksa yaşama izni vermemektir. Bir kitabı yasakalmak faşizmden başka bir şey değildir. Bazı kitaparı yasaklamak, insanları kendi düşüncelerince şekillendirmek ve dönüştürmektir. Bu da ne düşünmüye ne yaşamaya ne de insanlığa uygundur. Kesinlikle doğru bulmuyorum ve her insan istediği kitabı okuma hürriyetine sahiptir.
@sifteri sana büyük çoğunlukla katılıyorum ancak düşüncelerin silahlardan bile daha tehlikeli olduğuna inanıyorum günümüz şartlarında böyle kitapların yasaklanması pek tabii ki yanlış ama 80li yıllarda aşırı solcu yada aşırı sağcı zihniyetlerin yazdığı kitaplar o dönem gençlerini derinden etkileyip kavgalara,yaralanmalara hatta ölümlere bile sürüklediğini düşünüyorum ama dediğin gibi iş okuyucuda biter
Ben kitapların ne olursa olsun yasaklanmamasından yanayım. Bana göre yanlış olması o kitabın başkası tarafından okunmasına engel olmamalı. Okuyucu her kitaba erişme hakkına sahip olmalı diye düşünüyorum.