Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Bu yorum silinmiş
@sifteri sana büyük çoğunlukla katılıyorum ancak düşüncelerin silahlardan bile daha tehlikeli olduğuna inanıyorum günümüz şartlarında böyle kitapların yasaklanması pek tabii ki yanlış ama 80li yıllarda aşırı solcu yada aşırı sağcı zihniyetlerin yazdığı kitaplar o dönem gençlerini derinden etkileyip kavgalara,yaralanmalara hatta ölümlere bile sürüklediğini düşünüyorum ama dediğin gibi iş okuyucuda biter
Ve Perde İndi :( salya sümük ağlatıyor :( ve kesinlikle psikolojin bozulacak derecede üzülüyorsun :'(
Bu yorum silinmiş
İşte beril9; sorun da burdan kaynaklanıyor tam olarak. Neden yasaklanmalı sorusuna doğru olmayan bir şey çünkü bu konuların çocuk beynine girmesi diyorsunuz. Kime göre neye göre doğru. Kimsenin öğrenme (çocugun bile) okuma özgürlüğünü kısıtlayamazsınız. Gerçek bir okur bunu söyleyemez.
Zararlı kitap vardır, yasaklanması gereken kitap yoktur. Kitap yasaklayanların kitapları zararlıdır.
biz ne kadar uğraşsak da, bu uğurda kitap yasaklasak da ne okuyup ne düşüneceğine karar veren okuyucudur. eğer kitap yasaklama yetkim olsa ve zararlı bulduğum kitapları yasaklasam, bu benim zararsız olarak gördüğüm kitapların insanlara zarar verme ihtimalini azaltmaz veya kaldırmaz. hatta aksi sonuçlar verebilir. bir şeyi yasaklayarak ancak onun değerini artırmış oluruz.
şöyle bir mesele de var ki, bu zamanda bile herkesin her kitaba, her fikre ulaşma imkanı yok. insanın kendi fikri diye başkalarının fikrini taşıması bence korkunç bir şey ve okumayan toplum bu iş için biçilmiş kaftan. insanların bundan yararlanmasını engellemek için daha bilinçli, seçici, okuyan beyinler lazım.
çocuklar da işin başka bir boyutu. muhakeme yeteneğini geliştirene kadar bir çocuğa bazı kitapları okutmak ona özgürlük vermek değil aksine özgürlüğünü bir ömür boyu kısıtlamak olur.
ne yaparsak yapalım bu kadar insanın "zararsız" şeyleri düşünmesini sağlayamayacağımızdan yasaktan geriye kalan özgürlüğe vurulmuş bir darbe olacaktır.
çocuk olunca bencede durumlar değişir benim yorumum yetişkinler için olan kitaplaraydı :)
çocuk kitapları konusundaki hassasiyet yayın evlerine millieğitime ençok ta öğretmen ve ebeveynlere düşüyor maalesef :) çocukların ne okuduğu yakından takip edilmeli piyasa bahsettiğiniz gibi çok kitap var ne yazıkki :)
Seninde başta söylediğin gibi içerik olarak zararlı demeyelimde içeriği bana göre olmayan sen hitleri yada faşizmi sevmezsin ben severim belki yine sıkıntı çıkmasın :) .p
Zararlı kitap yoktur , yanlış anlaşılan yada anlaşılamayan kitap vardır bana göre.. her kitabın insana katacağı çok ufakta olsa bir parçası vardır diye düşünüyorum..
kitap toplatılması yada okunmasının yasaklanması kadar saçma bişey yok... tamamen kişisel özgürlüğe saygısızlık olduğunu düşünüyorum.. zaten yasaklatılan kitaplar genelde siyasi kitaplar onlarda insanların bilinçlenmesini önlemek amacıyla yapılmış özgürlüğe saldırılardır..
tabi bu yazdıklarımın hepsinin sonuna bi BENCE BÖYLE.. demek şart sanırım :)