Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Hemen hemen tüm kitaplarını okudum.
Vasat olmaktan öteye geçememiş, ayrıntılarda boğulan alakasız bir sürü bilgiyle doludur kitapları.
Bütün kitaplarında katili tahmin ettiğimden midir nedir artık kitaplarını almıyorum.
Ahmet Ümit benim favori yazarlarımdan onun bir kitabını aldığımda mutlu oluyorum:)
ilk İstanbul Hatırası ile başlamıştım.ilk kısımlarında sıkabilir ama okunmasını tavsiye ederim.Daha sonra Patasana, Sis ve Gece, Kar Kokusu, Beyoğlu Rapsodisi, Bab-ı Esrar, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir ve Beyoğlu'nun En Güzel Abisi okuduğum kitapları.
Patasana ve İstanbul Hatırası özellikle tavsiye ettiğim kitapları.
Ahmet Ümit severlere iyi okumalar:)
Ahmet Ümit kitaplarını daha önce okumamış fakat başlamak isteyenler için en ideal tavsiyem, Beyoğlu Rapsodisi'dir. İstanbul Hatırası veya Sultanı Öldürmek gibi kitaplarından başlamak biraz ağır gelebilir, üstelik yazarın tarzını anlamakta da güçlük çekebilirsiniz.
Beyoğlu Rapsodisi'ne alternatif olarak Babı Esrar kitabını da önerebilirim.
Benim favori Ahmet Ümit kitabım ise Kavim'dir :)
Ahmet Ümit'in okuduğum ilk romanı Beyoğlu Rapsodisi, olayların kurgulanışını çok beğenmiştim ve sonunu tahmin edememiştim. Polisiye romanlarda benim aradığım olayların gelişmesinde sonuna kadar sizi sürüklemesi, son ana kadar suçluyu,olayı çözememeniz ve bu sürece sizi de dahil etmesi. Ardından Kavim kitabını okudum, kitabın kurgusunu hemen çözebiliyorsun, keyif almamıştım.. Beyoğlu Rapsodisi'nden sonra Kavim'i okumak belki de beklentilerimi yükseltti Kavim'e dair. İstanbul Hatırası benim de yarım bıraktıklarımdan..
Ahmet Ümit Bizim okula konferansa gelmişti konuşmasında elif şafağın kitabını taklit ettiğini iddia etmişti Bab-ı Esrarın Aşk Tadında Olması Ondandır Belki :D
Bab-ı Esrar'ı tavsiye ederim. Sürükleyici bir kitap. Elif Şafak-Aşk tadında.
Ahmet Ümit'in İstanbul Hatırası, Kar Kokusu, Beyoğlu Rapsodisi ve Kukla kitaplarını okudum.
En beğendiğim kitabı Kukla , en beğenmediğim İstanbul Hatırası.
Ahmet Ümit kitaplarında ortasına gelmeden katili bilirsin (dikkat tahmin edersin demiyorum:)
Ve Bayan Burjuvaya katılıyorum bence de şişirilmiş bir yazar...
Ben de Ahmet Ümit'in ilk İstanbul Hatırası kitabını okumuştum ancak beğenmiştim. Ondan sonra Kar Kokusu kitabını okudum ve gerçekten de olayları bayağı uzata uzata anlattığını fark ettim.
Çok da iyi bir yazar değil kanımca.
İstanbul Hatırası, Bab-ı Esrar ve Patasana'yı okudum. İstanbul Hatırası da hoşuma giden kitaplarından biriydi. Polisiye roman sevmem ama AHmet Ümit kitapları hakkında belkide en çok araştırma yapan yazarlardan biridir. Kitaplarında verdiği bilgiler mest eder. Özellikle Patasana ve İstanbul Hatırası bu açıdan bence çok tatmin ediciydi.
Tabii 200. sayfaya kadar gelip hala tad alamıyorsanız belkide üslubu, tarzı hoşunuza gitmeyen bir yazardır. Diğer kitaplarında da bu sorunu yaşayabilirsiniz, çünkü çok tarz değiştirmez. Hatta artık yavaş yavaş kendisini tekrar etmeye dahi başladı.
Kitaplarının tamamına yakınını okudum, Beyoğlu Rapsodisi ile başlamıştım dokuz yıl önce Ahmet Ümit okumaya. Evet çoğu kişi hep aynı şeyleri tekrarladığını söylüyor ama ben yine de vazgeçemiyorum onu okumaktan. Beyoğlu Rapsodisini kesinlikle oku ve kararını ona göre ver.