Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Eğer sıkı bir okuyucuysanız kitaba dalar gidersiniz ve kimseyi duymazsınız. Anne babanızdan "top mu patlatayım" benzeri fırçalar yiyebilirsiniz.. Aman dikkat :)
Bazen bir kitabın sonunda kriz geçirip yazarla kavgaya tutuşabilirsiniz. Ama ne olursa olsun vazgeçemeyeceğiniz bir işe bulaşmıssınızdır artık. Bir tane okuyup kalkmak yetmemeye başlar,saatlerce oturur kalırsınız. Ve yazmak da istersiniz en sonunda. :)
insan kitaplardaki ayrıntı kabiliyetini ve karakter zekasını gerçek hayattada görmeyi bekliyor ama nerde.en iyisi yeni bi kitaba başlamak
ah gerçek hayatta o istediğimiz okuduğumuz arzu ettiğimiz ilişkileri yaşamak hatasına ne yazık ki ben de düşüyorum .En büyük yan etkilerin başında geliyor bu durum kırılıyorsun üzülüyorsun umutların bitiyormuş gibi oluyor.Sonra aman sadece bir kitap deyip cesaretle atıyorsun kitabı ama bi yandan da kıyamıyorsun.Telaşla ilerliyorsun daha çok kitap okuma fırsatı için , satırları hissetmek için o yoğun çabanın savaşına bir kahraman gibi dalıyorsun hayatını şekillendirecek bazı olayları bile göze alarak gözü pek seni daha dinç yapan bir sarhoşlukla..
Biraz asosyalliğe yol açıyor. Kitaplardaki karakterler, ilişkiler gibi olsun istiyorsunuz ilişkileriniz, aileniz, arkadaşlarınız. Öyle olmayıncada sadece okumak istiyorsunuz. Bazen ilişkilerinizden, etrafınızdaki insanlardan mutlu olsanızda okumak, o hayal dünyası çok hoşunuza gidiyor. Biri biter bitmez bir başkasını okumak istiyorsunuz. Sonra bir bakmışsınız sürekli kitap okuyorsunuz. Kaç kere kitap okumak için arkadaşlarıma bahaneler ürettiğimi tahmin bile edemezsiniz :)
Suçluluk duygusu en kötü etkilerinden biridir..
Uzun dinlenme dönemleri vardır herkesin..Okumak istersin fakat elin kitaba gitmez..
İşte böyle zamanlarda suçluluk duygusu yaratıyor :)
İnsanın içinde hep elimdeki kitap bitse de diğerine geçsem telaşı oluyor ve bu kocaman bir kısır döngü!
kitap okumakla kazanılan, bilinçaltında kalan derin izler...
karakterimizi şekillendiren şeylerden biri de okuduğumuz kitaplar...
bence sigaradan bile daha fazla bagımlılık yapan bi illet (!)bu kitaplar:)zira okudukca okuyası geliyor insanın ,sıraya koydukça koyuyosun okunacakları ama zaman yetmiyor bitirmeye uykusuz kalsan bile :))güzel şey vesselam kitaplarla dost olmak
Herhangi bir kitap bittikten sonra, o kitabın dünyasından çıkıp da kendi dünyanıza adapte olmanız en az bir hafta sürüyor. Bu süre kişiye göre farklılık gösterebilir. Bazıları o boşluğu doldurmaya çalışırken yeni elementler keşfediyor falan. Zor ama keyifli zanaat