Kitap Tavsiyesi ve Fikir Alışverişi

Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.

* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.


Tür: Genel | Açılış, 28 Temmuz 2011
<< tüm tartışmalar

kitap tavsiyesi

Tartışma Cevapları
1 2 3 ileri »

21 ile 24 arası cevap gösteriliyor, toplam 24 cevap.
3 kişiden 3 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

İskender Pala, Ahmet Ümit, Dan Brown, Grange, Glenn Meade ve bunun gibi yazarlar senin istediğin gibi bir şey katmaz insana.Katacağı şeyler kelime hazinen genişler, konuşman daha akıcı olur, daha çok cümle üretmeye başlarsın. Yani teknik kısımda faydası olur ve keyifli vakit geçirirsin. Eğer bir şeyler katmalı diyorsan örneğin objektif olan siyasi kitaplar okuyabilirsin tabi objektif bulabilirsen. Okursun belki görüşün, düşüncen değişir. Kendine daha yakın olan düşünceyi benimsersin. Felsefi kitaplar okuyabilirsin ama sıkıcıdır bana göre ya da tarih kitapları oku tarih bilgin gelişsin. Bana göre romanlar insana keyif verir sadece. Yıllardır Dan Brown, Grange, Tess ve bunun gibi yazarları okudum. Şu an diyemem ama bu kitaplar bana çok şey kattı. Fantastik kitaplar da senin hayal gücünü genişletir. Ayrıca İskender Pala romanlarında dahil yandaş olduğunu çok belli ediyor bana göre ama okuyan vardır saygı göstermeli.

11 yıl, 5 ay     
5 kişiden 5 kişi beğenmiş.

Kendine bir şey katmak çok geniş bir kavram . Çok satanlar listesindeki çerez kitaplar dahi insana bir şey katabiliyor. En kötü ihtimalle, çok okunduğu için ortamda muhabbet başlatıcı etkisi gösterebiliyor. Bir de zevkle okunacak kitap istemişsin, bu listeyi biraz daraltıyor. Kendimce bir liste yapayım.

George Orwell-1984 ve Hayvan Çiftliği,
Jack London- Demir Ökçe
Aldous Huxley- Cesur Yeni Dünya
Jose Saramago- Körlük
Ray Bradbury- Fahrenheit 451
Paul Auster- Son Şeyler Ülkesinde
William Golding- Sineklerin Tanrısı
Ursula Le Guin- Mülksüzler
Albert Camus- Yabancı
Jean P. Sartre- Bulantı
J.D. Salinger- Çavdar Tarlasında Çocuklar

Liste çokça distopik, az biraz varoluşçuluk içerdi. Belirli bir tür söylenmediği için böyle seçtim. Eğer, yazar, tür vs konusunda bir kaç ipucu dah olursa farklı kitaplar da tavsiye edilebilir.

İyi okumalar

11 yıl, 5 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

objektif kitap var mıdır acaba? ben en objektif oldugu söylenen kitapların bile baglı oldugu görüse az da olsa bi yandaslık halinde oldugunu düşünüyorum. ki bu kitap birde siyasiyse...okur zaten kendi görüşüne yakın olanı tercih eder öncelikle. sonra baska çiceklerden bal almak isterse bikac cicek koklar. düsünür ve sürekli kendisine göre en dogru görüsü bulmaya calısır. ben kitabı görüsüne göre degilde zevkine göre okumayı seviyorum. bir livaneli bir iskender pala farketmemiyor kitap sonundaki tadı kalıyor damagımda.. konunun dısına cıkmıs oldum biraz anlayısınıza sıgınıyorum.. :))

11 yıl, 5 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Mustafa Kutlu'nun mavi kuş kitabıyla ilgili yazılıda çıkabilecek cevaplar neler olabilir acabaa Okuyanlar yazabilir mi??

8 yıl, 9 ay     
1 2 3 ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar