Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
peki ne bulursam okurum diyebilenler nasıl böylesine okuyorlar kıskanılcak bişey bu
gulkent409 ben de bilmiyorum nasıl okunuyor ama okunuyor işte :) bir de herkesten duyuyorum çoğu kişinin yarım bıraktığı kitap oluyor ben hiçbir kitabı yarım bırakmadan keyifle okudum :) nasıl yarım bırakılıyor merak ediyorum :)
@AnaLucia bende gençken kitapsız kalınca ansiklopedi okurdum. Ama belirli konularda olurdu okumam. Örnek: Roma Mitolojisi, İngiliz Tarihi, Antik Mısır, Roma İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu, Fransız Tarihi, Antik Yunan v.b.
@gulktent4096 bazı kitapları başka yazarlarını kitaplarından buldum. Agatha Christe romanında Rudyard Kipling'i gördüm. Bir başka romanda Michel de Montaigne'in denemelerin gördüm, ansiklopedi de Alexandre Dumas'nın hayatını okurken eserlerinin adını gördüm onları okudum sonra diğer yazarların tüm kitaplarını ansiklopedilerden öğrenip onları okumaya başladım. Anneme bana şu kitabı al demeye başladım. Ankara&nın en büyük kitapevlerinde kitap aramaya başladık. Çünkü 1970, 1980 ve 1990'lar da şimdiki gibi arama yapacağımız bir internet yoktu hem de kitaba erişim çok zordu. Her kitabın çevirisi yoktu.
En basitinden örnek göstereyim. Şarkıcı Sting 1985'de ilk solo albümünü çıkarıp ünlü olduğunda Sting'in bir sahne adı olduğunu kendisinin İngilizce öğretmeni olduğunu J. R. R. Tolkien'in yazdığı en ünlü eseri The Lord of the Rings'in baş karakteri Frado'nun kılıcının adının Sting oluduğunu bu nedenle bu ismi sahne adı olarak seçtiğini öğrenmiştim. The Lord of the Rings'i okumaya kalktığımda Türkçe çevirisinin olmadığını ve İngilizce orijinalinin çok ağır bir eser olduğunu çünkü yazarın Oxford Üniversitesinde Dil bilim Profesörü olduğunu öğrendim. 10 yıl sonra Yüzüklerin Efendisi serisi Türkiye'de 1996'da yayınladığında ancak okuyabildim. ;)
Siyasi,ideolojik kitaplar dışından ne bulursam okurum ama o anki psikolojime bağlı canım isterse (birisi bir kitap önerirse ve illa bunu oku derse zaten okuyacağım varsa da okuyamıyorum ilham gelmesi lazım kısacası)
Her insan her kitap türünü nasıl sevebilir ki? Kendi açımdan her kitabı okuyamıyorum ben mesela.Boş kalmamak içinde bir kitabı okurken yeni bi kitap daha alıyorum.Ama her kitabı okuyamıyorum.
Trueblue vayy canınaaa :) bu müthiş bu taktikleri denemek isterim
Esra ben tam da seninle aynı durumdayım ama trueblue süper yazmış :)
ya ben de ne bulursam okurum dedim de bu severek okurum demek diil :) özellikle son zamanlarda çok sıkılmaya başladım okuduğumu sevememekten. ya bestseller diyorum herkes sevmiş var heralde bişey diyorum zorla okuyorum.
örnek: sinan akyüz-iskender pala..
Mmrealunal bestseller güzel oluyor ;) yani kendine uygun kitabı seçersen ;) sen nadıl birisin nelerden hoşlanırsın :) belki tavsiye edebileceğim sevebilirsen önerebileceğim kitaplar vardır :)