Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Meslektaşlarımız için :-)
İsminden de anlaşılacağı üzere, alanımız ve bize yakın çoğu alan (psikoloji, eğitim, kişisel gelişim, felsefe, sosyoloji vs. vs.) ile ilgili faydalı olabilecek kitaplar...
Not: Kategori belirlerken biraz kararsız kaldım, bilen bilir


Tür: Genel | Açılış, 03 Haziran 2012
<< tüm tartışmalar

yazarlar, kitaplari ve hayranlari

Tartışma Cevapları
« geri ileri »

1 ile 7 arası cevap gösteriliyor, toplam 7 cevap.
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Jack London Beyaz Diş romanı ile ünlü, bir kurdun gözünden insanlara ve hayata bakmak çok keyifli gelmişti. Sonrasında Demiryolu Serserileri ve Martin Eden kitapları ile O'nun anlatım derinliğini keşfettim. Doğaya vakıf olduğu kadar insan psikolojisine ve hayata da vakıf. Dolambaçlı degil tarzı sade,yalın,vurucu. Her kitabını okumam lazım.

12 yıl, 6 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.

Ben stephen king hayranıyım. Hayal gücü, korku ve sürekleyicilik. .. baska ne söylenebilir ki!

12 yıl, 6 ay     
1 kişiden 1 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Kesinlikle Nazan Bekiroğlu derim ben. Kelimelerle dans ediyor sanki yazar. Düz yazıyla şiir yazar gibi...
" “Sen” tahtına yazıcı kimi oturtsa da, beşerî bir sevgili ya da cismanî bir aşk gibi görünen, hiçbir yol O’ndan özgeye çıkmıyor aslında, “gönül tahtına O’ndan özge sultan” olmuyor. Değil mi ki her şey O’ndan, gidecek yer yok O’ndan başka. Gelinen yer yok O’ndan başka." (Yusuf ile Züleyha / kalbin üzerinde titreyen Hüzün’den)

"Cennet: kaybettiği. Havva: bulamadığı. Yıllarca Âdem Havva’yı aradı. Hiç pişman olmadı, hiç şikâyet etmedi. Kalbi hiç kaymadı, güveni hiç sarsılmadı. Yoruldu ama yolundan dönmedi." (Lâ / Sonsuzluk Hecesi'nden )

"Rabbim, beni affet melek değilim. Affet diyorsam hala seninim. Allah'ım ben şu kutsal ruhla, şu toprak bedene nasıl sığayım? Şu yolda taş olsaydım sarsılmaz kıpırdamazdım. Şaşmaz sapmazdım. Ama affet, insanım." ( Lâ/sonsuzluk hecesi'nden )

"Bir isim. Bilenlere sır, bilmeyenlere aşikâr olduğundan beri, bilmeyenlerin bilgiçliğine bakıp gülümsüyorum." (Bâb-ı Cümel'den

"İkiydi dünya. Günahı bu dünyada su, öbür dünyada ateş temizlerdi. Ateş bu dünyada uyarıcı, ahirette azaptı. Azabın arkasından gelirdi arınma. Benimse bu dünyada azapla ateş arasında bir acı gülümseme kadar payım vardı." (İsimle Ateş Arasında'dan)

"Ey Âlemlerin Rabbi, ey benim Rabbim, İster sürgün et. İster kov, Gönder bahçenden. Âmâ beni Senden gönderme. Cennetinden düşürürken gözünden de düşürme. Kendi rızan için, benden vazgeçme." (Lâ/sonsuzluk hecesi'nden)
"Değil mi ki her şey O’ndan, gidecek yer yok O’ndan başka. Gelinen yer yok O’ndan başka. İnsan o ki, O’ndan başkasını sevemez sevginin mahiyeti icabı. O’ndan başkasını bilemez bilginin mahiyeti icabı. Işık ki tek kaynaktan dağılır. Işığa yakın olan aydınlık, uzakta kalan karanlıktır. Her şeyin O’ndan olması ve ışığın tek kaynaktan dağılıyor olması, O’ndan başkasının bilinme ve sevilme ihtimalini tümden yok eder." (Yûsuf ile Züleyha / kalbin üzerinde titreyen hüzün'den)

"Başımızın üzerinde nurdan hâleler yoktu ama çarmıhımızı sırtımızda taşımadığımızı kim iddia edebilirdi?" (Nun Masalları'ndan)

" Aynı şey aynı anda hem en sevilen hem en sevilmeyen olduğunda, cümleyle kalbin arası açılmasın da ne olsun daha? Cümle ile kalbin arası açılınca hem cümle hem kalp bulanır. Kalp daralır, cümle kapanır. Kalbinki yetmezliktir cümleninki kan kaybı. ( Mavi Lâle'den )

12 yıl, 5 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Hatirlatma: her tür ve her alanda olabilir, bu açıklamayla ilgili bir başka örnek verirsek;
Cengiz Aytmatov kitapları . Yazarı okumaya ilk olarak Toprak Ana kitabı ile başladım, ancak bu yazarin eserlerini okumaya ara vermeme rağmen diğer bir kitabı olan Gün olur asra bedel benim daha bir hoşuma gitti, sonra Beyaz gemi ile devam ettim eserlerini okumaya . Okuduğum her kitabinı, bir öncekinden daha çok beğendim.

12 yıl, 6 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Yusuf ile Zuleyha' yi okudum ilk olarak . Nazan Bekiroglunun bu kitabıni beğendim. Hikayesi, içeriği bilsem de, işleyiş hem şiirsel hem yalın, zarifce kelimeleri işlemiş resmen. Çok titiz bir çalışma çünkü konuya hiç zarar gelmemiş hatta daha hoşluk katmış anlatımı ile yazar.
Bu sıralar Ahmet Ümit'in polisiye romanlarına takmış bulunmaktayim kafamı. Iki kitabıni da ard ardına okudum. Yerli polisiye ilk kez okumus oldum böylece. Şeytan ayrıntıda gizlidir' i beğendim. Kısa kısa polisiye hikayelerden oluşan kitap okuyucunun ilgisini, dikkatli olduğunda çözebileceği cinayet maceralarının ufak bir ayrintisindan alarak çekmeyi başarıyor.

12 yıl, 2 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

Bu bölümde sevdiğiniz yazarları tanitip, sevdiğiniz yönleri ile bu yazarların hangi kitaplarini, niçin tavsiye ederdiniz, hadi gelin konuşalım, Her türden eser- yazar olabilir, sınırlandirma yok ;)
Ben başlatayim bir örnekle;
Irvin. Yalom kitaplari. Yalomu okumaya lise1 de başladım, o sıralar psikolojik terimlere yabanciydim biraz ama elime aldığım ilk kitapti nietzche ağladığında ve beni çok sardı, elimden bıraksam da kitap beni bırakmadı ve içinde geçen kurgu, bu kitabı okumadigim anlarda bile hala bu gün bile hafızamda yer etmiş durumda. Kitabı severek bitirdim, hatta bitmesin istedim, bunun kadar zevkine varamamis olsam da, bu günü yaşama arzusu da bu yazarın sevdiğim diğer bir kitabı.

12 yıl, 6 ay     
0 kişiden 0 kişi beğenmiş.

çok teşekkürler değerli görüşleriniz için. Neredeyse yazarın eserlerinden bir derleme sunmuşsunuz, emeğinize sağlık :) Sevgili Nazan Bekiroğlu'yu ben hiç okumadım, ama "La sonsuzluk hecesi" kitabını okumaya niyetlendim bir ara, okul açılınca ya da tatilin sonları/bayram ertesi gibi başlamayı düşünüyorum o kitaba da.

12 yıl, 5 ay     
« geri ileri »
Bu gruba katıl!
Grup Kütüphanesi
Tüm Gruplar