Bazen elimizde birçok kitap oluyor ve hangisini okuyacağımıza karar veremiyoruz. Bazen de canımız bir kitap okumak istiyor ama bu kitabın ne olduğuna dair bir fikrimiz olmuyor. İşbu sebeple kurulan bu grupta, okuduğumuz kitaplar hakkında birbirimize yardımcı olabilir, okumak istediğimiz kitaplar hakkında fikir teatisinde* bulunabiliriz diye düşündüm.
* Hep cümle içinde kullanmak istemiştim buraya kısmetmiş.
Ben hedeflediğim bölümde okuyorum sana tavsiyem gidebileceğini tüm bölümlerin artısını eksisini iyice araştır. Mesela doktor olmak istiyorsun ama gece nöbetlerine veya o kadar insanin derdini dinleye dayanabilecek misin? Bilgisayar mühendisliğini seçtin diyelim (ki kendisi epey zor bi bölüm ) yazılımlarla kodlarla uğraşmak hoşuna gidecek mi özel sektörde is bulma imkânların neler bunları iyice arastir. Çünkü insan istediği sevdiği bi bölümde okuyunca ne kadar zor olursa olsun bi şekilde katlaniyor. Sınavında başarılar diliyorum umarım severek yapacagin bir meslek tercih edersin.
Benim de bir buçuk senedir istediğim bir bölüm var, ondan önce herhangi bir alana yakın bile değildim. Aslında ideallerin varlığı çok güzel olsa da sonuçla düşünüldüğü kadar bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Benim ablam tercih dönemine kadar bir fikirde sabitlenmiş değildi, hem benden başarılı hem de bölümünü çok seviyor şu an. Su akar yatağını bulur.
Hepinize başarılar diliyorum, yarınınız güzel olsun.
benden bir tavsiye şu an düşüneceğin en son şey bu olsun çünkü sınava saatler kalmışken bu ikilem yalnızca kafa karıştırmaya yarar. Madem meslek seçemedin daha, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. Bir sıralama belirle onun için çalış. Hedefin bu olsun. İyi bi sonuç aldıktan sonra istediğin mesleğe gidersin zaten. Ama şöyle bir şey de var ki tıp ile muhendislik çok farklı alanlar. Tıbbın iş olanakları gayet iyi fakat büyük bir insan sevgisi de istiyor. Mühendisliğe gelince iyi bir üniversite ve iyi bir birikim sahibi olmak gerekiyor yoksa 200 bin ile de mühendislik okunuyor bu nedenle piyasada muhendis maaşları çok alt seviyelerden başlıyor.
Ben hiçbir zaman tıp istemedim. Çünkü hasta insanlarla uğraşmak çok zor bir iş. Belki mimarlık olabilir diyordum ama sırf meslek seçmiş olmak için. Her zaman sosyal meslekleri daha çok sevdiğimden son yıl iyi bir derece yapmak için eşit ağırlığa geçtim. Evet ideali olan daha iyi çalışır ama ideal demek yalnızca meslek seçmek değildir :)
Evet sayısalcıyım :) Abim de sınıf öğretmeni ve cidden müthiş bir meslek, bilmiyorum belki bi çılgınlık yapıp matematik okur ordan öğretmenliğe falan da geçebilirim; dediğim gibi çok fazla seçenek var :) Atanma sorunu var evet, abim de bir yıl bekledi, hatta geçen yıl alan sınavı çıkardılar bir de -beraber fizik kimya çalışıyorduk- çok şükür atandı da şimdi çocuklarıyla mutlu bi şekilde mesleğini icra ediyor; darısı sizlere :)
Teşekkür ediyorum hocam ilginiz için :)
Tayfun cok guzel ozetlemissin. Umarim gelecegin aydinlik olur.
Bu meslek seçimi konusunda o kadar kararsızım ki, sorduğum herkes bana "ne istiyorsun?" diyor ama ben hiçbirine yakın hissetmiyorum kendimi. Daha doğrusu büyük kararlar verme konusunda iyi değilim, bazen tıp diyor kestiriyorum ama belki mühendislik diye de bi açık kapı bırakıyorum. Denemelerimin neticesi iyi, ygs1de 450'nin altına düşmedim ama bi net hedef de olmadığı için ne kadar puan almam gerek, bana ne lazım, olur da gerçek sınavdan da böyle bir puan alırsam ne yaparım bu puanla, neyi seçerim bilmiyorum.
Bu meslek seçimi konusunda sizin baştan beri bir hedefiniz var mıydı? bir de bu idealist ruhun çalışma temposuna ne derece katkısı oluyor sizce, hedefi olan daha iyi mi çalışır?
Ygs'ye girecek tüm üyelere başarılar dilerim :)
Japonya candır, anime de tabi ki. :)
Ben de ne yapacağımı şaşırdım ya işin fıtratı bu herhalde. :D
teşekkür ederiz :) sınava girecek herkese, her emek verene başarılar diliyorum ben de :)