Murat Menteş ile tanıştım bu kitap ile. sıradan bir polisiye roman olarak başlayan kitap, biraz bilimkurgu, biraz fantastik ve bolca absürt ögeler içermekte. Ayrıca aralara eklenen ansiklopedik bilgiler de güzel bir dokunuş olmuş. Kitap okuyucuyu yormuyor. Alper Canıgüz gibi popüler edebiyatta ayrı bir yere konulabilecek bir yazar...
Öncelikle Murat Menteş'in bende yeri ayrıdır ve bütün kitaplarını çıkar çıkmaz ilk fırsatta edinip okumaya çalışırım. Şimdiye kadar hayal kırıklığına uğramadım hiç.
Antika Titanik klasik Menteş tarzıyla başlıyor ve ilk sayfasından itibaren sizi gerçeküstü bir atmosfere götürüyor. Cümle yapıları, anlatım tarzı, karakterler, her biri o kadar ilgi çekici ve enteresan ki kitabı elinizden bırakmak istemiyorsunuz.
Kitabın 165. sayfasına kadar tempo ve anlatım dili o kadar zirvede ki okurken daha fazlasını istiyorsunuz. Ve fakat kitap birden 5. vitesten 1. vitese düşüyor. Olsun karakterleri tanıyayım yine aynı tempoya döner diye düşünüyorsunuz ama ne yazık ki hevesiniz kursağınızda kalıyor. Kitap 165. sayfadan sonra ritm düşürüyor ve hikayenin sonuna kadar da o ritmde kalmaya devam ediyor.
Bir diğer sorun da titanikte gerçeküstü olaylar yaşanıyor ve kitabın sonunda bunlara cevap arıyorsunuz. Yazarımız işin hikaye kısmını bize çok güzel anlatıyor fakat teknik kısmını bu esnada es geçiyor ve bizi soru işaretleriyle baş başa bırakıyor.
Velhasıl kitabın ilk yarısı en az 3 roman kalitesindeyken kalan kısmı o kadar iddialı gelmedi bana. Bunun yanında klasik Menteş tarzına aşinaysanız sizi tatmin edeceğini düşünüyorum.
Diğer Kitapları kadar eğlenceli değildi, Murat Menteş'in bütün kitaplarını okuyan biri olarak beklentim çok yüksekti ancak beklentimi karşılayamadı, goril koko ilginçti ...
Beni hiç hayal kırıklığına uğratmayan bir eğlence anlayışı var Murat Menteş'in ve her kitabını büyük keyifle okuyorum bu yüzden. Antika Titanik ise romantik ortadoğu bakışı ile diğer kitaplarından biraz daha fazla ruhuma sokuldu, ince bir kağıt kesiği kaldı geride, buğulu bir şarkıda, hüzünlü ama güçlü bir madin sesinde. Keyifle okudum, iyi ki yazmış, kalemine, kalbine, eline sağlık.