maalesef beğenmedim, atlayarak yer yer sıkılarak okudum bilimsel olarak mümkün demişler açıklamada ama bu bilimsel açıdan saçmalık :her türün kromozom sayısı farklıdır doku ve organ naklinde doku uyumu önemlidir öyle her hayvandan bir parça olmaz hele ki beyinsel telkinle hayvanların insanlaştırılması bilimsel fantaziden başka bir şey değildir kitaptaki gibi nakil mümkün olsa şu an organ nakli sıkıntımız olmazdı o yüzden bilimsel olarak imkamsız kurgusal olarak değerlendirdiğimde ise sevemedim kitabı tek beğendiğim nokta hayvansal deneylerin etiğine değinmesi bu konuda benim görüşüm biraz veganist kendimizi üst canlı gördüğümüz için hayvanlar üzerinde deneyler yapmaktan rahatsızlık duymuyoruz yüzyıllardır da yapmaya devam ediyoruz bu davranışımızın kökeninde kibir ve ego yattığını düşünüyorum
Kitabın üzerinde pek emek verilmemiş gibi bir his oluştu bende nedense. Kurgu ve ayrıntılar yeterince iyi işlenmemişti.
Wells'in etkileyici alegorilerle dolu kitabı.. İnsanlaştırılmaya çalışılan ama önünde sonunda hayvan özlerine dönen hayvanlar arasında korkunç zamanlar geçiren Prendick'in insanlar arasına döndüğünde, insanları yaşamdan kopmuş , içlerindeki hayvanın bir gün galip geleceği canlılar olarak algılamaya başlaması, insanlığı içgüdülerinden kurtulmak, "hiçbir fantastik kanunun kölesi olmamak" olarak nitelemesi, maymun adamın günlük hayatın konuları için küçük düşünceler ve yeni kelimeler türettiği ve saçmalıklar hakkında konuştuğu büyük düşünceler için felsefi bir ayrım yapması gibi ironiler çarpıcı.
Dr. Moreau'nun Adası, Herbert George Wells'in 1896'da yayınlanan bilimkurgu romanıdır.
Kitap, özellikle Avrupa ve Amerika'da çok ilgi çekmiş ve hayvanlarla deneyler yapılmaması konusunda ciddi çalışmalar başlamıştır.
Yazar, hayal etme konusunda okuyucuya güzel yardımda bulunuyor vesselam.Bilim kurgu sevenlerin kaçırmaması gereken bir kitap.
Yazıldığı döneme bakıldığında epey şaşırtıcı bir kitap. Başlarken çok bir beklentim yoktu ama inanılmazdı, soluksuz okudum.