Gazap Ve Şafak (The Wrath and the Dawn #1)

En Son Değerlendirmeler

9 puan


http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2017/09/renee-andieh-gazap-ve-safak-wrath-and.html#more

9 puan

Giriş kisminda anlamakta ve hikayenin içine girmekte zorlanmış olsam da ilk 50-60 sayfadan sonra kitaba ve konusuna bayılarak devam ettim. Son sayfada ise merak ve kitabın bitmesinin burukluguyla öylece kalakaldım. Umarım serinin bir sonraki kitabı okumak için çık beklemem gerekmez.

9 puan

Yazarın bizde çevrilen ilk kitabı olan Gazap ve Şafak, başta bende tereddüde sebep olsa da şimdi bana sorsanız: okuduğuna pişman mısın diye… Aslaaaa derim. Kitabın anlatımının sıkacağını ve konunun ağır işleyeceğini düşünerek başladım ama hiç beklediğim gibi çıkmadı iyi ki de çıkmadı 
Cani bir katil tarafından yönetilen bir diyarda, her şafak bir başka aileye kalp acısı getirmektedir. On sekiz yaşındaki Horasan Halifesi Halid her gece yeni bir eş almakta ancak sabaha kalmadan gencecik kızların hayatına son vermektedir. Can dostu, Halid’in kurbanlarından biri olan Şehrazad, intikam almaya yemin eder ve gönüllü olarak Halid’e gelin gider. Sadece hayatta kalmaya değil, halifenin dehşet saçtığı hükümdarlığı yerle bir etmeye de kararlıdır. Şehrazad her gece bir masal okuyarak daha uzun yaşar. Aşk ise hiç beklenmedik bir zamanda ortaya çıkıyor. Bir yanda vicdanının sesi bir yanda kalbinin sesi Şeharazad bu ikilem içinden ancak bu gizemli ölümlerin gerçek sebebini öğrenmesiyle biraz da olsa rahatlayabileceğini düşünüyor.
Evet bu yılı Gazap ve Şafak ile bitiriyorumm.. Pegasus yayınlarının yeni serilerine başlayıp devamı gelmeyince hüsrana uğradığımdan genelde okumamaya çalışıyordum ama yine dayanamadım işte. Serinin ikinci kitabı da umarım 2018 yılının ilk ayında çıkar diyorum. Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu ve çıkmayı beklediğimiz tüm kitapların çıktığı yeni bir yıl diliyorum

#alıntı

''Baba? Her şey yolunda mı?''
''Özür dilerim canım, yolunda, evet. Artık gidebiliriz,'' diye mırıldandı Cihandar. ''Sadece... tüm kapıların kilitlendiğinden emin olmam gerekiyordu.''
''O ne?''
''Ha, bir şey değil. Sadece sevdiğim bir kitap.'' Konuyu geçiştirircesine elini salladı.
''Bütün yolu bir kitap için mi geldik baba?''
''Sadece bir tanesi için çocuğum. Sadece bir kitap.''
''Özel olmalı.''
''Tüm kitaplar özeldir, canım.''

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com/2018/07/gazap-ve-safak-wrath-and-dawn-1-renee.html

Siz siz olun ikinci kitap olmadan ilkini okumak gibi bir deli cesaretine kapılmayın. Ben başımı alıp nerelere gidem ne yapam hal çaresi yok mudur bu merakı dindirmenin bir yolu?...
Binbir gece masallarını bilmeyen yoktur sanırım. Yıllardır kitaplara, filmlere konu olmuş olan, eşlerini öldüren zalim kral Halid ve onu kendine anlattığı hikayeleriyle aşık eden Şehrazat.
Kitap bu konuyu genç kurgu ile ele alıyor. En yakın arkadaşının kral tarafından seçilip öldürülmesinden sonra bizzat onun eşi olmaya gönüllü olup saraya giren Şehrazat, Halid'i tanıdıkça işin bir de görünmeyen yüzünü fark etmeye başlıyor.
Öncelikli olarak kitap çok güzeldi ama bir iki şikayetim de yok değil. İlk olarak bu konu Binbir gece masalları olmadan olmaz bence. Yazar zaten bir iki hikayeye yer vermiş, çok da güzel anlatmış. Ama yine de biraz daha ağırlık verebilirdi onlara. Elbette oturup hikayeleri yazmasını beklemiyordum ama en azından aşklarının geliştiği kısımlarda masallara biraz daha önem verilebilirdi. Bir de Şehrazat on altı, Halid on sekiz yaşında olarak kaleme alınmış. Bu tarz bir konuda yaşların daha büyük olmasını tercih ediyorum.
Masal demişken, arka planda kendini ufak dokunuşlarla belli eden sihir, diğer kitapta daha ön planda olacak gibi geliyor, işe katılan fantastik boyutu sevdim.
Halid'in zalim görünüşü altında yatan gerçek kişilik ile Şehrazat'ın ona olan karşılığı çok naifti. İkisinin beraber olduğu sahneleri okurken çok zevk aldım. Şehrazat'ın mantığı onu sevmemdeki en büyük neden. Halid'i de Halid olduğu için seviyorum, anlatmıyorum yaşıyorum kendisini. Şehrazat ondan nefretle bahsederken bile adamın adını okumak bir hoş oluyordu.
Halid'in kuzeni Celal, Şehrazat'ın hizmetlisi Despina, ikinci kitapta düzgün bir konuşma sahnesi olup olmadığını merak ettiğim sessiz fedai Rajput ise varlıklarıyla kitabı güzelleştiren yan karakterlerdi. Hatta Tarık'ı bile sevdim diyebilirim. Olan da ona olacak gibi gösteriyor gidişat.
Bazen kitapta bahsedilen yabancı terimleri bilmediğimden zorlansam da bunun dışında akıcılığı bozan bir etkenle karşılaşmadım. Yayınevi kısa bir sözlüğe yer vermiş son kısımda, ilk başa koysalardı daha iyi olurdu.

9 puan

Gazap ve Şafağı gerçekten de çok beğendim. Son zamanlarda okuduğum kitaplardan tat alamadığım için bu roman bana ilaç gibi geldi.Baştan sona sıkılmadan merak içinde okudum.Özellikle Şehrazad ve Halid arasında aşk çok güzeldi. İkili arasındaki duygular fazlasıyla yoğundu.Aslında tam puan verecektim ama karakterlerin yaşı biraz küçük.Şehrazad 16, Halid ise 18 yaşında..Yaşı küçük karakterler genelde bana inandırıcı gelmiyor. Buna rağmen kitabı sevdim ve kesinlikle tavsiye ederim.Umarım devamı en yakın zamanda çıkar. Ve son olarak Halid <3 :)

geri ileri