Lisenin basit sayısal konularını yalayıp yutmuş, elinin altında sürekli bir dört yüz sayfalık tomruk büyüklüğünde konu anlatım ve de test kitapları olan bana ilaç gibi geldi.
Soruların içeriğinin toplamını yüzde iki yüzden alırsak, üç, yüzde altmış matematik, geometri ve fizik olur. Kimyaperver olarak kimyanın yerbölümü azdı. Gerek kitap gerek incelediğim bitirme tezlerindeki azlığı vereceğim kararlar doğrultusunda geleceğimi etkileyebilir. Olumsuz gibi sezilse de kalemi sağlamlaştıran bir artı.
Mâmafih evde bir Elektronik ve Haberleşme Mühendisi'nin olması soruları terlemeden çözmemi sağladı. Hedeflerimin üstüne çıkmış olmak da cabası. Verilen sistemde istenilen işaretin gücünü, transfer fonksiyonunu, impuls cevabını, bant genişliğini, çıkış işaretini, işaretin sistemin çıkısından ne kadar sonra gözlemlendiğini bulabilmem bana katma değer kazandırdı. Bunlar Diferansiyel Denklemler ve Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (Akışkanlar Mekaniği'nin kaçış yolu) kadar eğlenceli olmasalar bile.
Lisenin bir şey vermeyen yetişeğinden uzaklaşmak isteyenler vardır. Buyursunlar. Yiğidin harman olduğu kitap. Konunun çekik ustasından özel ders.
Ana disiplini Elektrik-elektronik mühendisliği kabul edilen mesleklerden birini okumak isteyenler varsa bu tomruk, fakültedeki ikinci veya üçüncü senede, yani bilime giriş veya mühendisliğe girişte yardımcı olabilir.
İTÜ Makine (Makina?) Mühendisliği'ni 4.00 ortalamayla bitiren rekortmen Prof. Dr. Fuat Pasin'in ''Makine Dinamiği'' önerebileceğim benzer kitaplardan olabilir.