Nehir Tanrısı (Mısır Serisi #1)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Eski Mısır tarihinden,firavunların gizemli yaşamlarından hoşlananlar için tarihte bir gezinti sunuyor.Bu tür kitapları seviyorsanız sıkılmadan okuyabilirsiniz.

11 yıl, 11 ay
6 puan

Kitabın ortalarına kadar çok sıkılsam da, bir süre sonra akıcılık kazanması kitabı sevmemi sağladı. Mısır'a ve Mısır tarihine ilginiz varsa okunmanızı tavsiye ederim.

8 puan

Masalsı bir kitap. Bununla birlikte bu türde yazılmış birçok eserin aksine Eski Mısır' ın geleneklerini, siyasi ve askeri yapılanmasını ve en önemlisi günlük yaşamını öyle detaylıca ele almış ki son derece gerçekçi bir kaynak olmuş. Kuvvetli betimlemeleri okuyucuda Firavunların Mısırında geziniyormuş hissi uyandırıyor. İz bırakan karakterleri duygusal bağ kurduruyor. Özellikle de hikayeyi ağzından dinlediğimiz Taita... Zamanının çok ilerisinde bir zeka ve beceriye sahip olan bu köle adeta tarihi şekillendiriyor.

10 puan


Beni büyülemeyi başarabilen nadir yazarlardan biridir Wilbur Smith,
Nehir Tanrısı, 7 papirüs , Büyücüler Kralı, 11.Yazıt 4' lemesi ile bitmesini hiç istemediğim için son 10 sayfasını uzun süre okuyamadığım, hikayenin içine bu kadar girebildiğim nadir serilerden biri...Kitaplarındaki olaylar çok hızlı gelişir, kitapları genelde bitirilmeden elden bırakılmaz.

Kalemi çok güçlüdür. Kitapta bahsi geçen kişileri gerçek hayatta bulamadığım için uzun bir buhran dönemi yaşamışımdır.

Bugüne kadar okuduğum hiç bir roman karakteri Taita kadar haz vermemiştir bana.

Wilbur Smith, kesinlikle tanımanız gereken önemli bir kalem.
Sadece kitaptaki cennet yerler için Mısır'a giden arkadaşıma gülümsemeli sevgilerimle.)

9 puan

Çok beğendim tavsiye ederim serinin diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum.

8 puan

Eğer Antik Mısır'ı ve tarihi romanları seviyorsanız bu kitap okuyabileceğiniz en iyi kitaplardan biri. Yazar eserin sonunda kitaba dair belirleyici bir yorumda bulunmuş: tüm kendini beğenmişliğine rağmen sevgi ve saygımızı kazanan Taita...Ben Taita gibisine rastlamadım. Bilmediği, yapmadığı iş yok. Mimarlık desen onda, mühendislik, hekimlik, kahinlik onda. Üstelik her türlü hizmeti veren bir köle. Bu kadar donanımlı olan tanıdığım tek kişi, Bizimkiler'deki Sabri Bey'in kayınpederi Rüknettin Bey'dir. Eşi sürekli ondan övgüyle söz eder, ben de kendisine hayran olurdum. Hey gidi nur yüzlü Rüknettin amca...

Taita'nın kendini beğenmişliği bir noktada okuru sıksa da, kitabın kalitesi tartışılmaz.

geri ileri