Oma...

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Yazar her babaanne deyişinde sabırla " Sevgili rahmetli babaannem " diyerek gönlümü ayrıca fethetmişse de asıl iş yazmakta değil yaşamakta dedirtir Oma.Oma sevginin emek oluşunu anlatır,iyi ki de anlatır..

12 yıl, 10 ay
10 puan

Alman genç bir kızın Cumhuriyet sonrası Türkiye'sine gelin olarak gelip hayatının sonuna kadar burada kalmasını ,yaşadığı o süreci de günlük halinde kaydetmesi..

1930lu yılların Türkiye'sine yabancı bi kadının bakış açısıyla bakmak..
bence okunmalı..

Profil Resmi
7 puan

Anıların kaydedilmeye değer olduğunu gösteren bir kitap.

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
9 puan

Aslında tam 10 puan verecektim fakat telefondan oyladgm için pek başarılı olduğum söylenemez.hayatimda okuduğum en kaliteli biyografik çalışmadır diyebilirim.eğer bir kitap bittiginde size hüzün veriyorsa iyi olduğuna emin olabilirsiniz.oma münib engin noyanin anananesinin gencliginde tuttugu hatiratin ni kismini daha sonra hasta yataginda geriye bakis son bir hatirlayistan ibarettir.kendisi almanyadan genc yasinda turkiyeye gelin gelirken henuz taze cumhuryein sayesinde de bircok devrime sahit olmustur.kitapts soz edilen hemen hemen her olay gectigi yerler ve kisiler 1930larin turkiyesinden bakirkoyunden sık sık verilen fotograflarla size o eski istanbula tanik etmekle kalmiyor birebir tarihin bur parcasi yakini hissediyorsunuz.ben belki on belki yirmi defa okumusumdur. Eger tarih ve gercek hayatlarin misafiri olmak isterseniz bu kitap tam size göre.

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
9 puan

Biyografik / Otobiyografik kitaplar eğer bahsi geçen dönemi de anlatabiliyorsa gerçekten başarılıdır. Bu kitap sadece bir kadını değil, bir dönemi de içeriyor. Dolu dolu yazılmış bir kitap.

Profil Resmi
7 puan

Eski zamanlarda yaşamayı hayal ettiren çok güzel bir kitap.. Gerçek bir yaşantı gerçek bir kader..Okuduğumda keşke o dönemlerde yaşamış olsaydım dediğim güzel bir kitap.

9 puan

Keyifle okuduğum kitaplardandı tavsiye ederim ...

10 puan

Bence okumaya değer tek solukta okudum denebilir:D

8 puan

eskiler güzeldir, hele ki gerçek yaşanmışlıklar

geri ileri