Paul Mason İngiltere'de ünlü bir gazeteci ve Channel4'un haber editörü. Dolayısıyla yazdığı kitaplar - yayımlanmadan önce ve yayımlandıkları zamanlarda - basının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
Postcapitalism de The Guardian, The Independent gibi gazetelerde geniş yer buldu. Okuyucuya ulaşım kanallarının yanında kitabın ismi de oldukça davetkardı.
Kitap (2015 sonundaki Paris Çevre toplantısı hariç) yakın dönemde yaşanan bütün önemli gelişmeleri kapsadığı için oldukça güncel sayılır.
Mason'ın yazdığı 12 sayfalık önsöz bile tek başına dikkatle okunmayı hak ediyor.
Daha sonra üç bölümde Mason neoliberalizmi, Kondratieff'in Uzun Dalgaları'nı, Marx'ın emek-değer teorisini, marjinal fayda kuramını, kapitalizm sonrası fikrini geliştiren düşünürleri, bilgi-teknolojilerinin yükselişini, proleteryanın tarihini, 19. yüzyılın iktisat polemiklerini inceliyor ve kapitalizm sonrasına geçme olasılığının belirdiği sonucuna varıyor.
Kapitalizm sonrası, karbon temelli yakıtlardan arınmış, bankacılık sektörünün finansallaşma amacıyla değil, kaynakların verimli kullanımı için kullanıldığı, insan ihtiyaçlarının çoğunun bol ve bedava olduğu, toplum yararının önemsendiği, ağ ekonomisi temelinde örgütlenmiş, çalışmanın zorunlu olmadığı bişr sistem olarak tasarlanıyor.
Mason 350 sayfalık kitabında, pek çok tarihsel dönemi, iktisat teorisini, teknolojik gelişimi ve toplumsal değişimi inceleyerek okuyucuyu imkansız gibi görünen bir dünyanın hem de çok yakın zamanda mümkün olduğuna inandırıyor.
Mason'a göre kapitalizm sonrası sosyalizm değil, sadece kapitalizm-sonrası olacak. 20. yüzyıl deneyimlerinin tartışıldığı bölümler oldukça ilgi çekici.