Kendilerinin belirlemediği konumları sebebiyle ötrkileşen,yalnızlaşan, görülen ama bir türlü sahip çıkılmayan ve bu duruma da isyan etmeyen insanların atmadığı iç çığlık
Birçok öykü okumama rağmen "Sanki şu öykü az daha uzun olabilirdi." veya "Öykü anlatmak istediği şeyi eksik anlatmış." dediğim çok olmuştur.
Bu durum Sarı Sıcak'a kadar böyle gitti. Yazar 22 öykü yazmış ve hiçbirinde yukarıda yakındığım durumlarla karşılaşmadım. Hepsi doyurucuydu. Bazı öyküler şaşırtıcı olurken, bazılarının sonu belli olsa da kurguları çok güzeldi. Daha da güzeli 1 öykü bile sıkıcı değildi.
Önümde okunulması gereken çok Yaşar Kemal kitabı var ve yakın zamanda yazarın güzel kalemiyle yeni bir serüvene çıkmak için sabırsızlanıyorum.
22 hikayeden oluşan harika bir kitap. Çoğu Adana yöresinin, unutulmuş, hatırlanmak istemeyen, yıkık dökük, insanın yüreğini parçalayan dehşet bir anlatım ile yüzüne vurulan, okumuş olma hissinden ziyade şahit olma hissi yaratan gerçekleri.
Çukorova insanının , Anadolu insanının , köylünün yaşadığı zorlukları anlatan , sıcak , içten öykülerden oluşan bir kitap.Yaşar Kemal lokal anlamda Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi yazar.Bulunduğu coğrafyayı onun kadar içten,samimi şekilde anlatan çok az yazar var.
Okuması keyif veren, aynı zamanda sorgulatıcı hikayelerden oluşan bir kitap. Duygu veya düşünce ağırlıklı kitaplar okurken araya köy insanlarının hayatlarını gerçekçilikle ele alan bir kitap girmesi farklılık yaratıyor. Köy yaşamına uzak biri olarak gözümü açtı diyebilirim.