Sil Baştan

En Son Değerlendirmeler

7 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2017/05/busra-civicioglu-sil-bastan-ask-kyamet-2.html

Aşk-ı Kıyamet ile başlayan macera, Sil Baştan ile devam ediyor. Bu kitapla da bitmiyor serinin devam kitabı olan Hayat Gibi ile devam edecek.

Büşra Hanımın ilk kitapta jet gibi akan kurgusundan dolayı şikayetçi olmuştum o kitapla kıyaslarsam bunun daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Duygular daha ön plandaydı, olaylardan sonraki durumlar geçiştirilmemiş detaya inilerek karakterlerin duygularına daha fazla yer verilmişti.

Bir de özellikle ilk kitaptaki o sondan sonra bu kitabın nasıl ilerleyeceğini merak etmiştim ancak beklediğimin tersi oldu gayet iyi gitti kurgu. Aynı şeyleri mi okuyacağız tereddüttü vardı içimde ve olayların farklılaşması hoşuma gitti. Tabi ki benzer şeylerin zaman zaman olacağını biliyordum ama o zamanlarda bile ekşınların olması ayrı bir güzel oldu.


Bertan ile yaşananların ardından klinikte olanlar oldukça iyi anlatılmıştı. Tabi Arda'nın yaptığı o vuruş açıkçası benim gözümde tipik erkek modu oldu. Arda üzgünüm ama kesinlikle sevdiğim bir karakter değilsin. Araya sıkıştırayım ben Efe'ciyim.

Klinikte Arda'nın seçmek zorunda olduğu tercih için ağabeyi Nazra'nın tavrı... işte bir ağabey bunu yapardı dedirtti.

Efe ile Azra'nın karşılaşmaları, kurguda bazı şeylerin önlenemez yaşanmışlıkları aslında hayatta eğer yaşanacak bir şeyler varsa hiçbir şekilde önüne geçilemediğinin göstergesiydi. O kısmı beğendim.

Efe ile Azra'nın sonrasındaki hayatlarının aldığı yol beni oldukça şaşırttı. Hele ki... Azra'nın attığı bir adım var ki... söylemeyeyim spoiler olur ama o adım, kızım azdın mı sen diye düşünmeme neden oldu. Gerçi Arda ne ki Azra'dan fazlasını bekliyoruz. :P şu an baş rol karakterleri gömdüm :D Ama ne yapayım ben Efeci'yim :D

Neyse çok uzatmayayım sonrasında kitap içeriğine gireceğim, yine merak uyandırıcı bir sonla bitti kitap. Gel de şimdi 3. kitabı bekle.

geri ileri