Kitabın tarzını, akışını, karakterlerini aşırı bir biçimde dan brownun davinci şifresine benzettim. Şöyle söyleyeyim adeta türk versiyonu olmuş. O yüzden bi taklit okuyormuşum havası verdi bana.
İşte işin içinde kutsal bi soy var ama gizli ama ortaya çıkamıyor(kutsal kase olayı) , illuminati tabi ki işin içinde (davincide galileoden davinciden giderken olay bizde osman hamdi beyden gitmiş) onun üstüne olayın içindeki bütün gizemli sanat eserlerini, istanbulun altını üstünü bilen, gizemli tarihi olaylara son derece hakim bi hocamız var; derya ( davinci şifresinde italyanın her yerini bilen,bütün sanat eserlerine hakim, şifre çözücümüz robert vardı hatırlarsanız) adamlarımızın peşindeki kötü adamlar uluslararası ağlara sahip büyük örgütün adamları filan hep aynıydı.
Taklit de gelse beni içine çekti, oldukça sürükleyiciydi, sıkılmadığım bir kitap oldu.
bambaşka bir gözle istiklal gezmek ister misiniz? hatta beyoğlu, istanbul demeliyim. bir yandan ardarda işlenen cinayetler, kayıp bir tablo, mistik gizemler ve birbiri içine geçmiş binbir bilmece içinde. ben normalde okuyup bitirdiğim kitapları paylaşmayı seven biriyim ama bu kitabın daha çok satın alınması ve ara ara açıp bulamadığım bilmeceleri tekrar çözmeye çalışmak için bu kitabı kitaplığımda tutacağım. yazarın kendisi benzetilmekten çok hoşlanmasa da, dan brown türü seviyorsanız bu kitabı okumanızı öneririm. ve kitap hakkında bir facebook grubu kurarsanız beni de ekleyimn olmaz mı! hala çözemediğim bilmeceler var!